Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Maritim al Cretei din Chania, Grecia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Chania, Grecia precum: adresa Muzeul Maritim al Cretei, cum ajung la Muzeul Maritim al Cretei, program Muzeul Maritim al Cretei, preturi Muzeul Maritim al Cretei, poze Muzeul Maritim al Cretei, localizare pe harta Muzeul Maritim al Cretei si alte detalii Muzeul Maritim al Cretei.

  • Locatie: Chania, Creta, Grecia

Muzeul Maritim al Cretei este gazduit de fortareata venetiana Firka, situata la intrarea in portul vechi din Chania. Aceasta locatie are o importanta istorica deosebita deoarece, pe 1 decembrie 1913, steagul grec a fost arborat aici pentru a semnala unificarea Cretei cu Grecia. Ideea infiintarii muzeului a fost aceea de a descrie traditia navala greaca si, in special, istoria navala a Cretei.

Astel, a fost fondat acest muzeu in luna mai a anului 1973, de catre vice-amiralul A. Yannopoulos, un comandant amiral din Chania. Infiintarea si functionarea muzeului a fost asigurata de catre mai multi ofiteri militari si cetateni distinsi din Creta.

Prima expozitie dateaza din epoca preistorica pana in secolul 6 i.Hr. si include modele de nave si imagini care surprind bataliile navale din timpul razboaielor persane si peloponeze. Urmatoarea colectie cuprinde perioadele bizantine si post-bizantine. Aceasta perioada a fost una foarte importanta pentru marina greaca, deoarece a marcat disparitia barcilor cu vasle si imbogatirea flotei cu nave mai sofisticate din punct de vedere tehnologic. Pe langa modele de nave, aceasta colectie cuprinde si imagini care arata puterea navala bizantina care respingea amenintarea barbara.

Urmeaza colectia dedicata ocupatiei turcesti si Razboiului Grec de Independenta, cu accent pe lupta locuitorilor din Creta de a se uni cu restul Greciei. In urmatoarele decenii, in timpul razboaielor balcanice si a celor doua razboaie mondiale, marina greaca a fost echipata cu nave moderne si avansate tehnologic, ale caror modele si imagini sunt expuse in Muzeul Naval al Cretei.

In plus, aici puteti vizita o expozitie despre frumusetea si diversitatea uimitoare ale vietii marine, precum si o biblioteca bine dotata a muzeului. Dupa o munca asidua pentru dezvoltarea sa, Muzeul Maritim din Creta concureaza astazi cu muzeele de top ale Europei in materie de calitate a exponatelor. Este deschis zilnic, de dimineata pana la inceputul dupa-amiezii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Chania, Grecia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Maritim al Cretei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.