Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Memorial Constantin si Ion Stere din Bucov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bucov, Romania precum: adresa Muzeul Memorial Constantin si Ion Stere, cum ajung la Muzeul Memorial Constantin si Ion Stere, program Muzeul Memorial Constantin si Ion Stere, preturi Muzeul Memorial Constantin si Ion Stere, poze Muzeul Memorial Constantin si Ion Stere, localizare pe harta Muzeul Memorial Constantin si Ion Stere si alte detalii Muzeul Memorial Constantin si Ion Stere.

  • Locatie: Bucov, Prahova, Romania

Muzeul memorial este localizat in Bucov, judetul Prahova, intr-un conac donat Consiliului Judetean Prahova, impreuna cu 50 ha de teren, de catre mostenitoarea scriitorului Ion Stere, Suzana Stere Paleologu. Aceasta si-a exprimat dorinta transformarii conacului intr-un muzeu memorial. Conacul a fost complet reamenajat, azi gazduind o colectie valoroasa de piese ce reconstituie viata omului politic.

Ion Stere a fost un om politic controversat, profesor universitar si luptator pentru cauza romanilor din Basarabia, inainte de Primul Razboi Mondial.

Printre exponatele muzeului se numara: un taler de argint din anul 1799, daruit Bisericii "Adormirea Maicii Domnului&quot din Urziceni de catre domnitorul Alexandru Moruzzi, piese de mobilier din secolul al XVIII-lea, icoane si bibelouri, pagini scrise de mana sau dactilografiate, ustensile de scris, piese de mobilier.

Edificiul este compus din doua niveluri si mansarda, o sala multifunctionala pentru organizarea unei expozitii temporare, auditii si dezbateri.

In fata muzeului se afla Parcul Constantin Stere, cu Aleea Scriitorilor, finalizata in 2006, pe care sunt asezate busturi ale unor scriitori: Garabet Ibraileanu, Mihail Sadoveanu, Octavian Goga, Liviu Rebreanu, Nicolae Iorga, Gala Galaction, George Toparceanu, Al. Batescu Voinesti, Calistrat Hogas, Constantin Stere, Alexei Mateevici.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bucov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Memorial Constantin si Ion Stere?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.