Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Memorial Ion Creanga din Humulesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Humulesti, Romania precum: adresa Muzeul Memorial Ion Creanga, cum ajung la Muzeul Memorial Ion Creanga, program Muzeul Memorial Ion Creanga, preturi Muzeul Memorial Ion Creanga, poze Muzeul Memorial Ion Creanga, localizare pe harta Muzeul Memorial Ion Creanga si alte detalii Muzeul Memorial Ion Creanga.

  • Locatie: Humulesti, Neamt, Romania

Casa memoriala Ion Creanga se afla in Humulesti, pe strada Ion Creanga, nr 8, judetul Neamt. In anul 1830, Petre Ciubotariu, bunicul din partea mamei, construia casa in care se va naste in anul 1837 marele povestitor, oferind-o ca dar de nunta parintilor acestuia. Dupa trecerea in nefiinta a lui Ion Creanga, casa a fost conservata de mostenitori, pana in anul 1951, cand casa va fi amenajata ca muzeu si va fi declarata monument istoric in anul 2004.

Muzeul memorial Ion Creanga este un monument de arhitectura populara cu doua odai, o tinda, un sopron din barne in spatele casei si o prispa ingusta in fata, cu acoperis de sindrila. Astazi aici exista o expozitie permanenta ce cuprinde inventarul casnic de mare valoare etnografica a unei gospodarii in care a trait povestitorul, precum si documente ale acestuia. In curtea casei se afla un bust in marmura al lui Ion Creanga.

Program

  • Marti-Duminica: 9-17 (octombrie – martie); 10-18 (aprilie – septembrie)
  • Luni: inchis

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Humulesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Memorial Ion Creanga?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.