Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Memorial Ion Luca Caragiale din Ploiesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ploiesti, Romania precum: adresa Muzeul Memorial Ion Luca Caragiale, cum ajung la Muzeul Memorial Ion Luca Caragiale, program Muzeul Memorial Ion Luca Caragiale, preturi Muzeul Memorial Ion Luca Caragiale, poze Muzeul Memorial Ion Luca Caragiale, localizare pe harta Muzeul Memorial Ion Luca Caragiale si alte detalii Muzeul Memorial Ion Luca Caragiale.

  • Locatie: Ploiesti, Prahova, Romania

Muzeul Ion Luca Caragiale este unul dintre primele muzee organizate din judetul Prahova, fiind adapostit in Casa Dobrescu, un monument de arhitectura ce dateaza de la sfarsitul secolului al XVIII-lea.

Este situat pe strada Kutuzov din Ploiesti si prezinta o colectie documentara de mare valoare,ce invoca viata si familia autorului.

Printre momentele punctuate amintim: familia din care descinde autorul si de la care a mostenit pasiunea pentru teatru, anii de scoala de la Ploiesti, debutul in gazetarie si principalele publicatii la care a colaborat.

Ne sunt prezentate: o oglinda de cristal, masa de lemn cu decor, o canapea, doua scaune, iar pe hol se inalta bustul scriitorului, realizat de sculptorul Ion Jalea, precum si alte fotografii ale unor actori ce au dat viata rolurilor lui Caragiale.

Intr-o alta sala este expusa activitatea creatoare a marelui scriitor: marile creatii dramatice, perioada marilor nuvele si schite, precum si traduceri ale operei scriitorului in diferite limbi: franceza, japoneza, italiana etc.

Originalitatea expozitiei muzeale este completata de obiecte de mobilier care au apartinut familiei Dobrescu.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ploiesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Memorial Ion Luca Caragiale?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.