Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Memorial Nicolae Iorga din Valenii de Munte, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Valenii de Munte, Romania precum: adresa Muzeul Memorial Nicolae Iorga, cum ajung la Muzeul Memorial Nicolae Iorga, program Muzeul Memorial Nicolae Iorga, preturi Muzeul Memorial Nicolae Iorga, poze Muzeul Memorial Nicolae Iorga, localizare pe harta Muzeul Memorial Nicolae Iorga si alte detalii Muzeul Memorial Nicolae Iorga.

  • Locatie: Valenii de Munte, Prahova, Romania

Situat in Valenii de Munte, muzeul dedicat savantului Nicolae Iorga, prezinta o imagine ampla asupra vietii acestuia, prin expozitiile complexe dispuse aici.

Muzeul este adapostit de o cladire construita in secolul al XVIII-lea, in stil brancovenesc, de catre un boier local, devenind muzeu in anul 1965.

Nicolae Iorga a trait in Valenii de Munte peste 30 de ani, pana in anul 1940, cand a fost nevoit sa isi paraseasca locuinta din cauza unui cutremur. Nu peste mult timp, el a fost ucis de legionari, la marginea drumului ce trece prin Padurea Strejnic.

Locuinta lui Iorga mai pastreaza mobilierul comandat de acesta in Bucovina, la o scoala de arte si meserii, fiind lucrat din paltin, cu motive policrome, in culorile tricolorului. Covoarele sunt de origine moldoveneasca si basarabeana. Constructia cuprinde si un salon de primire ce pastreaza cadrul intim din perioada traita aici de profesor, fiind impodobit cu picturi din sticla, lemn sau panza, precum si opera, semnate de mari artisti: Nicolae Grigorescu, Severo Burada, Catul Bogdan si manuscrise, fotografii si diferite acte originale. Expozitia documentara face referire la activitatea savantului in tara, peste hotare si la Valenii de Munte, unde Iorga a infiintat cursurile Universitatii Populare, ce ii poarte numele.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Valenii de Munte, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Memorial Nicolae Iorga?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Valenii de Munte