Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Memorial Sighet din Sighetu Marmatiei, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sighetu Marmatiei, Romania precum: adresa Muzeul Memorial Sighet, cum ajung la Muzeul Memorial Sighet, program Muzeul Memorial Sighet, preturi Muzeul Memorial Sighet, poze Muzeul Memorial Sighet, localizare pe harta Muzeul Memorial Sighet si alte detalii Muzeul Memorial Sighet.

  • Locatie: Sighetu Marmatiei, Maramures, Romania

Muzeul Memorial Sighet este situat pe strada Corneliu Coposu nr. 4, in fosta inchisoare politica din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures.

Fiecare celula din inchisoarea politica a devenit o sala de muzeu, in care sunt expuse obiecte, fotografii si alte documente. Aici a fost amplasat si un spatiu de rugaciune, alaturi de opere de arta plastica de o mare importanta artistica.

Cea mai importanta lucrare poarta numele de Cortegiul Sacrificatilor si a fost inaugurata in anul 1997.

Muzeul Memorial Sighet este cunoscut pentru proiectul Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, initiat de catre presedinta Aliantei Civice, Ana Blandiana. Dezvoltarea proiectului a avut loc pe parcursul urmatorului deceniu, cu contributia lui Romulus Rusan si a unei prestigioase echipe de istorici, arhitecti, constructori si designeri.

Proiectul a fost preluat in anul 1995 de catre Consiliul Europei, fiind situat la rangul principalelor locuri de pastrare a memoriei continentului, alaturi de Memorialul de la Auschwitz si Memorialul Pacii din Normandia.Muzeul Memorial Sighet dispune de un Spatiu de Reculegere si Rugaciune, pe a carui pereti sunt inscrise 8.000 de nume de detinuti care au murit in inchisorile si lagarele de munca din Romania Comunista.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sighetu Marmatiei, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Memorial Sighet?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Silviu Vata

silviu-vata

vrei sa te cunosti cu adevarat. mergi si citeste poeziile scrise in celulele dominate de tortionarii comunisti. nu se compara cu nimic din ce-ai citit. presiunea sentimentelor, este redata fidel de lucrarea deosebita de restauratie facuta cei ce s-au ocupat de acest proiect.

merita sa vezi. merita sa nu uiti.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Sighetu Marmatiei