Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Mixt din Tecuci, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Tecuci, Romania precum: adresa Muzeul Mixt, cum ajung la Muzeul Mixt, program Muzeul Mixt, preturi Muzeul Mixt, poze Muzeul Mixt, localizare pe harta Muzeul Mixt si alte detalii Muzeul Mixt.

  • Locatie: Tecuci, Galati, Romania

Muzeul Mixt Tecuci a luat fiinta pe baza colectiilor particulare ale lui Mihai Dimitriu si Constantin Solomon, functionand, pana in anul 1934, in cadrul Liceului comercial din Tecuci. Din anul 1934 muzeul si-a imbogatit patrimoniul prin colectia de arheologie, achizitionata de la Mihai Dimitriu si cu o colectie de coleoptere, apartinand profesorului Alecu Alesincschi, disparuta odata cu reorganizarea muzeului in anul 1965.

In anul 1974 muzeul a capatat o serie de alte exponate care au intregit colectia de arheologie, provenind din campaniile efectuate la statiunea de la Poiana-Nicoresti (piroboridava), intre anii 1926-1951.

Cladirea care adaposteste in prezent Muzeul Mixt Tecuci reprezinta un monument de arhitectura reprezentativ pentru oras, fiind construit in a doua jumatate a secolului al XIX-lea.

Printre cele mai valoroase exponate ale muzeului se numara: piese din neolitic (topoare, cutite, rasnite, ceramica din culturile Cucuteni si Cris), epoca bronzului (ceramica din Monteoru), epoca fierului (vase de provizii), urcior cu masca zeului Dyonisos, depozite de podoabe si arme dacice, tezaure de monede din bronz aurit etc.

Muzeul Mixt Tecuci adaposteste bunuri culturale clasate in Tezaurului patrimoniului cultural national.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Tecuci, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Mixt?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.