Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Mozaicurilor din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Muzeul Mozaicurilor, cum ajung la Muzeul Mozaicurilor, program Muzeul Mozaicurilor, preturi Muzeul Mozaicurilor, poze Muzeul Mozaicurilor, localizare pe harta Muzeul Mozaicurilor si alte detalii Muzeul Mozaicurilor.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Torun Sokak
  • Transport - tramvai: Sultanahmet
  • Pret: intrare TL8
  • Program: 9am-6.30pm Mar-Dum Apr-Oct, 9am-4.30pm Noi-Mar

Muzeul Mozaicurilor este situat in districtul Eminonu, in spatele Moscheei Albastre, in partea de sud a acesteia, in incinta Bazarului Arasta. Muzeul expune mozaicurile din secolele 4-V6, ce au decorat Palatul Daphne (parte a vechiului Palat Bizantin, construit in timpul Imparatului Constantin) si alte locatii din Istanbul, descoperite in urma sapaturilor arheologice din perioada anilor 1935-1938. Muzeul gazduieste o parte din mozaicurile care au apartinut salonului principal si curtilor vechiului Palat Bizantin, ce se intindea pe zona dintre Moscheea Albastra si malul Marii Marmara, zona in care si astazi se continua executarea de lucrari si sapaturi arheologice. Mozaicurile intruchipeaza scene domestice din viata cotidiana, animale salbatice, scene de vanatoare, jocuri, personaje mitologice.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Mozaicurilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.