Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Municipal din Ramnicu Sarat, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Ramnicu Sarat, Romania precum: adresa Muzeul Municipal, cum ajung la Muzeul Municipal, program Muzeul Municipal, preturi Muzeul Municipal, poze Muzeul Municipal, localizare pe harta Muzeul Municipal si alte detalii Muzeul Municipal.

  • Locatie: Ramnicu Sarat, Buzau, Romania

Ramnicu Sarat, cel de-al doilea municipiu al judetului Buzau, ofera privelisti frumoase prin imprejurimile sale – Valea Ramnicului, Balta Alba si Balta Amara, insa si obiective turistice istorice si religioase, in interiorul orasului, unice in tara. Dintre acestea, nu pot fi ratate constructiile arhitectonice unice precum Complexul Brancovenesc si Muzeul Municipal Ramnicu Sarat, situat in imediata apropiere.

Complexul Brancovenesc este o ctitorie a domnitorului Constantin Brancoveanu, fiind ridicat in 1697. Este cea mai valoroasa cladire a orasului, ale carei pivnite in arcade sunt o marturie a stilului arhitectural care a luat numele domnitorului. Tot de numele domnitorului se leaga si Biserica Adormirea Maicii Domnului, ridicata in aceeasi perioada.

Gara si Palatul administrativ – astazi sediul Primariei – a implinit un secol de existenta, prima, o bijuterie arhitecturala, fiind construita dupa planurile lui Anghel Saligny in 1891.

Situat pe strada Primaverii, Muzeul Municipal Ramnicu Sarat se afla in cladirea fostei Staretii apartinand manastirii cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” si a fost inaugurat la 5 iunie 1960. Detine sectii de arta plastica, etnografie si arta populara, stiintele naturii, istorie a culturii ramnicene, insumand aproximativ 30.000 de exponate.

Colectiile muzeului includ ceramica si costume populare, covoare, pictura si sculptura, elemente de flora si fauna si ca un element inedit, o colectie de fluturi exotici.

In centrul orasului, vechea Gradina Publica, infiintata in 1885, ofera o oaza de verdeata si liniste.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Ramnicu Sarat, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Municipal?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.