Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul National al Politiei Romane din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Muzeul National al Politiei Romane, cum ajung la Muzeul National al Politiei Romane, program Muzeul National al Politiei Romane, preturi Muzeul National al Politiei Romane, poze Muzeul National al Politiei Romane, localizare pe harta Muzeul National al Politiei Romane si alte detalii Muzeul National al Politiei Romane.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania

Din stapanirea domneasca, “Casa coconilor” a ajuns catre sfarsitul secolului al XVII-lea in cea a lui Scarlat Hiotu, apoi a fiului acestuia Nicolae Hiotu care a lasat-o mostenire sotiei dupa ce a decedat. Asa cum aflam din catagrafia din anul 1829, Nae Hiotu traia la Bucuresti, dar avea 2 case – in Targoviste si in Bucuresti.

Casa din Targoviste era folosita exclusiv pentru scoala si probabil era locuita de dascalul Rafail intre 1821–1832). La aceasta scoala se presupune ca ar fi invatat si marele poet Grigore Alexandrescu. Cum arata pe atunci casa lui Nae Hiotu putem vedea din desenul lui Mircea Bodeanski. El a facut acest desen ce prezinta reconstituirea “Casei Coconilor” combinand doua fotografii facute de catre Szathmary, una realizata din Turnul Chindiei, iar cealalta reprezentand Poarta Dealului, unde apare si aceasta cladire. Vedem o casa cu parter inalt, cu foisor, intrarea fiind prin acest foisor, dar dintr-o laterala. Cladirea era acoperita cu sindrila in patru ape.

Dupa scoala aici va functiona Ocarmuirea judetului (la data introducerii Regulamentului Organic) dupa care, de la familia Hiotu, va trece in stapanirea unui inginer topometru austriac I. Külle – stabilit in Targoviste, autor al unei ridicari topografice a orasului.

Cu ocazia construirii Prefecturii, la sfarsitul secolului al XIX-lea, casa va fi modificata in forma actuala. Planul cladirii este de forma patrata, avand doua nivele. La parter exista trei camere pe laturile de vest si sud. La etaj este un hol lung cat toata cladirea si cate trei incaperi pe fiecare latura, unde s-a amenajat expozitia de baza a muzeului.

Beciul, avand o structura specifica epocii brancovenesti, a ramas intact din timpul domnitorului. Are o forma patrata, fiind impartit in patru compartimente boltite cu calote sferice pe pandantivi, dispuse in jurul unui stalp central din piatra, cu sectiunea circulara, pe care se descarca patru arce dublouri. Lumina zilei patrunde prin patru ferestre mici dispuse pe laturile de nord si est.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul National al Politiei Romane?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.