Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul National de Istorie “Grigore Antipa” din Bucuresti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bucuresti, Romania precum: adresa Muzeul National de Istorie “Grigore Antipa”, cum ajung la Muzeul National de Istorie “Grigore Antipa”, program Muzeul National de Istorie “Grigore Antipa”, preturi Muzeul National de Istorie “Grigore Antipa”, poze Muzeul National de Istorie “Grigore Antipa”, localizare pe harta Muzeul National de Istorie “Grigore Antipa” si alte detalii Muzeul National de Istorie “Grigore Antipa”.

  • Locatie: Bucuresti, Bucuresti, Romania
  • Program: 1 Apr-31 Oct: Mar-Dum 10:00-20:00, Lun inchis; 1 Noi-31 Mar: Mar-Vin 10:00-18:00, Sam-Dum 10:00-19:00, Lun inchis
  • Pret: Bilet intreg 20 Ron, Pensionari 10 lei, Elevi si Studenti 5 lei, Taxa foto 10 lei
  • Website: http://www.antipa.ro/
  • Adresa: Sos. Kiseleff nr. 1
  • Telefon: 0213128826
  • Transport - metrou: M1 si M2 - statia Piata Victoriei
  • Transport - autobuz: 182, 300, 783, 784
  • Transport - tramvai: 24, 34, 46, 1, 45

Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” este o institutie publica a carei misiune este studiul biodiversitatii prin cercetare bazata pe colectii si transferul cunostintelor astfel achizitionate catre public.

Infiintat in 1834, la propunerea banului Mihalache Ghica, muzeul numit initial de Istorie si Antichitati, a avut numeroase sedii printre care si actualul Colegiu Sf. Sava din Bucuresti.Construirea noului sediu incepe in anul 1904 la staruintele lui Grigore Antipa directorul din acea vreme, cladirea fiind astfel prima proiectata in scopul de a deveni muzeu.

In perioada in care a fost adminstrat de Grigore Antipa (1904 – 1944), a cunoscut o dezvoltare deosebita atat in organizare cat si in acumularea de patrimoniu, de aceea in 1933 muzeul adopta numele directorului sau – dr. Grigore Antipa.

In prezent gazduieste circa 1300 000 de exemplare, grupate in 130 de colectii apartinand majoritatii grupelor de animale.

Aici puteti admira si colectii de minerale si roci, fosile, anatomie comparata, etnografie si antropologie. Valoarea exponatelor este cu atat mai mare cu cat in randul lor sunt peste 5000 de exemplare unice in lume.

Muzeul desfasoara si o sustinuta munca de cercetare, implicandu-se in programe de gen internationale.

Muzeul Antipa s-a deschids publicului pe 17 septembrie dupa aproape trei ani in care a fost in renovare. Muzeul e de nerecunoscut dupa schimbarile radicale prin care a trecut, modul de expunere apropiindu-l de standardele europene. Circuitul muzeal a fost refacut in totalitate, exponatele regrupate, iar modul de expunere a fost transformat radical.

La subsol se afla exponate care redau biodiversitatea din Romania. La parter se afla exponate animale din intreaga lume, iar la etaj – o serie de colectii, printre care se numara Cabinetul lui Grigore Antipa, expozitia de minerale si roci, Sala Fosilelor, Sala Insectelor, sala trofeelor etc", a declarat miercuri directorul muzeului Dumitru Morariu, in timpul unei vizite organizate pentru presa.

Printre noutatile muzeului se numara o diorama de 17 m lungime, o pestera artificiala de 20 m lungime si cea mai mare proiectie digitala a unei ploi din savana.

Muzeul va avea cinci sali in care se vor proiecta documentare, 66 de infotouch-uri, proiectii 3D, plasme si sisteme interactive de prezentare a exponatelor. Noua organizare a muzeului prevede spatii destinate interactivitatii, sali multimedia si compartimente amenajate ca laboratoare, in care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente stiintifice, demonstratii si lucrari de laborator.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bucuresti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul National de Istorie "Grigore Antipa"?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Ar trebui vreo ora sa enumeri nu sa si descrii atatea exponate pe care le-am vazut in muzeu.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Eos
Bucuresti, Bucuresti

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Eos

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.