Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Gura Humorului, Romania precum: adresa Muzeul Obiceiurilor Populare, cum ajung la Muzeul Obiceiurilor Populare, program Muzeul Obiceiurilor Populare, preturi Muzeul Obiceiurilor Populare, poze Muzeul Obiceiurilor Populare, localizare pe harta Muzeul Obiceiurilor Populare si alte detalii Muzeul Obiceiurilor Populare.

  • Locatie: Gura Humorului, Suceava, Romania

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina este o institutie singulara in reteaua culturala romaneasca, fiind singurul muzeu care a reusit sa transpuna cu mijloace muzeo-tehnice obisnuite acel segment de spiritualitate definitorie pentru orice etnie, popor, natiune: traditia populara.

Muzeul a fost creat in 1958 ca muzeu etnografic reprezentativ pentru zona etnografica Humor. Intrucat in 1996 vechiul sediu a fost redobandit de Ministerul Justitiei, muzeul a fost obligat sa se mute intr-un alt spatiu, situat in centrul orasului, in imediata vecinatate a Primariei.

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, organizat in cele cinci sali situate la etajul imobilului, a fost deschis publicului in noiembrie 2005.

Tablourile expuse in cele doua sali situate la parterul cladirii creeaza o atmosfera de exceptie, culorile, tehnica speciala si tematica abordata transpunand vizitatorul in lumea mai putin cunoscuta a semnelor si simbolurilor ancestrale.

Tematica muzeului etnografic a fost gandita ca o calatorie virtuala in universul spiritual al satului bucovinean de la sfarsitul secolului al XIX-lea, sat virtual in care vizitatorul poate parcurge principalele momente ale timpului calendaristic, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina fiind o reprezentare a calendarului popular.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Gura Humorului, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Obiceiurilor Populare?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.