Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Olteniei, Sectia de Stiinte ale Naturii din Craiova, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Craiova, Romania precum: adresa Muzeul Olteniei, Sectia de Stiinte ale Naturii, cum ajung la Muzeul Olteniei, Sectia de Stiinte ale Naturii, program Muzeul Olteniei, Sectia de Stiinte ale Naturii, preturi Muzeul Olteniei, Sectia de Stiinte ale Naturii, poze Muzeul Olteniei, Sectia de Stiinte ale Naturii, localizare pe harta Muzeul Olteniei, Sectia de Stiinte ale Naturii si alte detalii Muzeul Olteniei, Sectia de Stiinte ale Naturii.

  • Locatie: Craiova, Dolj, Romania

Muzeul Olteniei, Sectia de Stiintele Naturii este situat pe strada Popa Sapca nr.8, localitatea Craiova. Cladirea a fost inaugurata in 1923 sub denumirea de “Muzeul de Istorie Naturala al Craiovei”, devenind sectie a Muzeului Regional al Olteniei in anul 1928.

Sectia de Stiintele Naturii a functionat initial in cladirea Prefecturii. Intre anii 1934 – 1948 s-a mutat in actualul sediu al Sectiei de Etnografie, iar intre anii 1949 – 1975 a functionat in prezentul sediu al Sectiei de Arheologie – Istorie.

Intre anii 1975 – 1986, din lipsa de spatiu, activitatea expozitionala a incetat, fiind reluata in 1986, la parterul cladirii care adaposteste si azi exponatele in numar de 113.369.

Principalele colectii sunt cele de: Mineralogie, Paleontologie, Botanica, Malacologie, Entomologie, Ichtyologie, Batracologie, Herpetologie, Ornitologie, Oologie, Mammalogie, Trofee.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Craiova, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Olteniei, Sectia de Stiinte ale Naturii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.