Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Orasului din Porec, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Porec, Croatia precum: adresa Muzeul Orasului, cum ajung la Muzeul Orasului, program Muzeul Orasului, preturi Muzeul Orasului, poze Muzeul Orasului, localizare pe harta Muzeul Orasului si alte detalii Muzeul Orasului.

  • Locatie: Porec, Istria, Croatia

Muzeul orasului Porec este gazduit de Palatul Sincic, construit in stil baroc. Muzeul se afla la capatul estic al strazii Decumanus. Muzeul ofera informatii despre intreaga istorie a orasului Porec, pornind de la epoca paleolitica, perioada romana si perioada crestina timpurie.

Colectiile sale includ descoperiri arheologice din secolul al 3-lea i.Hr., cum ar fi fragmente de ceramica, icoane, picturi religioase, mobilier, precum si numeroase alte articole diverse. Muzeul Porec contine peste 2.000 de piese in patrimoniul sau. Muzeul orasului Poreč este cel mai vechi muzeu din peninsula Istria, fondat in anul 1884.

Colectiile muzeului sunt: preistorica, antica, colectia etnografica medievala si o colectie ce reflecta miscarea antifascista din Porec. Pe langa colectiile sale, muzeul adaposteste o biblioteca de patrimoniu, situata in dulapuri bibliotecare autentice de la inceputul secolului 20, are aproximativ 6.500 de editii si acopera secolele 16-19. Cartile sunt in mare parte scrise in limba italiana, dar exista, de asemenea, carti scrise in limbile latina, franceza, germana, greaca si olandeza.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Porec, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Orasului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.