Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Picasso din Barcelona, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Barcelona, Spania precum: adresa Muzeul Picasso, cum ajung la Muzeul Picasso, program Muzeul Picasso, preturi Muzeul Picasso, poze Muzeul Picasso, localizare pe harta Muzeul Picasso si alte detalii Muzeul Picasso.

  • Locatie: Barcelona, Catalonia, Spania
  • Adresa: Carrer de Montcada 15-23
  • Transport - metrou: Jaume I
  • Website: www.museupicasso.bcn.es
  • Telefon: 93 256 30 00
  • Pret: adult/pensionar & copil sub 16 ani/student €11/gratuit/6; expozitii temporare adult/pensionar & copil sub 16 ani/student €6/gratuit/2.90, 3-8pm Dum
  • Program: 10am-8pm Mar-Dum & zilele sarbatoare

Pe strada Carrer Montcada, una din cele mai pitoresti strazi inguste din centrul vechi al Barcelonei, se afla palatul Berenguer de Aguilar, o cladire impozanta in stil gotic tarziu care gazduieste Muzeul Picasso. Colectiile, aranjate in ordine cronologica, includ picturi si desene, precum si printuri (litografii, gravuri) din toate perioadele artistice ale lui Pablo Picasso. Camerele de expozitie incep de la primul etaj si indicatiile sunt in doua limbi (catalana si spaniola). La parter veti gasi o cafenea si o fereastra mare orizontala prin care se poate vedea un magazin de provizii roman, cu cateva vase mari cu doua toarte fiecare.

Jaime Sebartes, un prieten de-al lui Picasso a avut ideea infiintari muzeului. Artistul ii daruise acestuia multe tablouri, schite si desenuri, lucrari care au constituit colectia de baza la deschiderea muzeului, in anul 1963. Desi initial Sebartes dorea deschiderea muzueului la Malaga, orasul in care s-a nascut Picasso, artistul a insistat ca acesta sa fie deschis la Barcelona, un oras de care era foarte atasat sentimental. La colectia initiala de 574 de lucrari ale muzeului s-au adaugat lucrarile daruite de Picasso orasului Barcelona, lucrari care erau in posesia Muzeului de Arta Moderna si alte opere daruite de prieteni ai artistului sau colectionari. Dupa moartea lui Sebartes din 1968, Picasso a donat muzeului un numar important de lucrari iar in zilele noastre colectia permanenta a muzeului contine peste 3500 de lucrari.

Primele lucrari ale artistului sunt gazduite de camerele 1-7 iar colectia grafica de camerele 8-10. Primele opere ale lui Picasso au fost influentate de naturalism si impresionism. In camera 5 se gaseste pictura de mari dimensiuni Ciéncia y Caridad, impreuna cu schitele si studiile preliminare. Camerele 15-17 contin continuarea lucrarilor sale grafice; de la camera 18 in sus gasim picturi aranjate in ordine cronologica, inceputurile perioadei cubiste regasindu-se in camera 19. Camera 20 este dedicata Meninas, o parafraza pentru opera monocroma a lui Diego Velazquez, impreuna cu schitele preliminare. Camera 21 prezinta versiunea policroma. In camera 22 puteti vedea variatii pe tema Los Pichones (Porumbeii).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Barcelona, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Picasso?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Pentru cei care vor sa viziteze muzeul, va vand un pont: in prima duminica a unei luni, intrarea este gratuita pentru toata lumea. Asa ca vedeti cum va planificati excursia. De asemenea, va sfatuiesc sa va luati bilet cu audioguide pentru ca va fi mult mai usor sa intelegeti tablourile expuse.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.