Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Prado din Madrid, Spania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Madrid, Spania precum: adresa Muzeul Prado, cum ajung la Muzeul Prado, program Muzeul Prado, preturi Muzeul Prado, poze Muzeul Prado, localizare pe harta Muzeul Prado si alte detalii Muzeul Prado.

  • Locatie: Madrid, Spania
  • Adresa: Paseo del Prado
  • Transport - metrou: Banco de España
  • Website: www.museodelprado.es
  • Pret: adult/child €12/gratuit; gratuit 6-8pm Lun-Sam & 5-7pm Dum, ghiduri audio €3.50
  • Program: 10am-8pm Lun-Sam, 10am-7pm Dum

Niciun alt muzeu nu ofera o asa de remarcabila imagine de ansamblu asupra picturii spaniole din secolul 12 pana in secolul 19 precum muzeul Prado. O vizita la acest muzeu va fi cu siguranta unul din punctele forte ale unei vacante in Madrid. Prado isi are originile intr-o colectie regala acumulata de catre Habsburgi (in special Carol al V-lea, Filip al II-lea si Filip al IV-lea) si Bourboni (Filip al V-lea, Carol al III-lea si Carol al IV-lea). In timpul domniei lui Carol al III-lea au fost concepute planurile pentru cladirea care acum gazduieste cea mai faimoasa galerie de arta din tara.

Sub planul de a crea Salon del Prado, Juan de Villanueva a fost incredintat cu sarcina de a construi un muzeu care, initial, trebuia sa fie dedicat istoriei naturale. In 1819, a fost deschis cu numele ‘Muzeul Colectiei Regale de Picturi’.

Muzeul Prado contine peste 5.000 de picturi, din care 2.300 sunt expuse publicului in 120 de camere, dispuse pe trei etaje. In plus, aici exista si o colectie importanta de sculpturi. Gama de lucrari uimitor de mare detinuta de muzeul Prado face imposibila o descriere detaliata.

La parter se gasesc fresce din capelele romanice din San Baudilio de Berlanga (secolul 11) si Maderuelo (secolul 12) si opere ale artistilor spanioli din secolele 15, 16 si 17: Bartolome de Cardenas, Fernando Gallego, Juan de Flandes, Pedro Machuca, Juan Correa, Vicente Massip, Juan de Juanes, Luis de Morales, Juan Bautista Mazo, Juan Carreno.

Sectiunea de picturi italiene contine opere ale artistilor: Andrea Mantegna, Antonello da Messina, Sandro Botticelli, Raphael, Correggio, Giorgione, Titian, Tintoretto. Colectia de picturi spaniole expune lucrari ale pictorilor: El Greco, Velazquez, Jose Ribera, Francisco Ribalta, Zurbaran, Murillo. Colectia Rubens si scoala sa contine opere ale lui Rubens, Van Dyck, Jordaens, Rembrandt, Tiepolo, Claude Lorrain, Nicolas Poussin, Watteau. Sectiunea pictorilor spanioli din secolul 19 expune picturi ale lui Goya si Eugenio Melendez. Intr-o anexa de la parter se gasesc expozitii temporare de desene ale lui Goya. Expozitiile contin peste 400 de desene (stilou, creion sau pensula) asociate cu seriile lui: Los Caprichos, Los Desastres de la Guerra, La Tauromaquia si Los Disparates, precum si alte desene din caietele sale cu schite, care ofera o incursiune fascinanta in procesul creativ al lui Goya.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Madrid, Spania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Prado?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Magnifica constructie neo-clasica,Muzeul Prado,care se afla in imediata apropiere a Gradinii botanice ,este un edificiu construit pentru Carlos al III lea in1785,ca si cabinet de istorie naturala de catre arhitectul Juan de la Vilanueva.Ferdinand al VII lea decide sa l transforme in muzeu de pictura si sculptura si l inaugureaza in 1819.
Prima colectie a muzeului,311 tablouri, se compune din opere aflate in resedintele regale.In 1872 muzeul se imbogateste cu un fond expozitional provenit de la muzeul Trinidad.In 1971 fondul expozitional al muzeului de arta moderna trece la muzeul Prado.Noile achizitii sint mosteniri donate muzeului sau lucrari cumparate.Se poate remarca colectia de pictura spaniola si in mod special lucrarile lui Goya si Velasguez.
Astazi muzeul are un fond de 6000 de opere care in mare parte se gasesc in depozitele sale si in alte institutii.Dupa multi ani a fost marit cu Cason de Buen Retiro(strada Alfonso al XII lea),nu departe de muzeu.In 1999 se adauga o noua extensie muzeului in partea dinspre biserica San Jeronimo.La edificiul principal se pot remarca trei stiluri de constructie clasica: rotonda-vestibul,biserica Palatului,reunite intre ele de galeriile de arta.Putem remarca un portic central cu sase coloane in stil doric,care ne aminteste de templele grecesti.Muzeul reuneste pe linga pinacoteca,400 de sclupturi clasice si numeroase obiecte pretioase ,ca cele care se cheama Comoara lui Dauphin,magnifica colectie de vesela si portelanuri ,care apartin fiului cel mare a lui Louis al XIV lea,mostenitorul coroanei franceze care a murit inainte de a se putea urca pe tron.Pinacoteca sa, care va da stilul roman lui Goya,completeaza nu numai o superba colectie a trei dintre genialii pictori ai tuturor timpurilor-El Greco,Velasquez si Goya-dar,de asemenea numele celor mai exceptionale piese ale celor mai importante scoli de pictura europeana din trecut(flamanda,italiana,franceza,olandeza,germana).Si fara sa uitam ca aici gasim lucrari ale unor pictori straini ca Tizian si ale altor citeva scoli de pictura,pictura venetiana,din secolul al XVI lea au in Prado o reprezentare mai importanta decit in alte muzee europene.
Prado este unul din cele cinci mari muzee ale lumii (Ermitaj-ST.Petersburg,Metropolitan Museum-New York,Luvru-Paris,British Museum-Londra)

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.