Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Regal Ontario din Toronto, Canada. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Toronto, Canada precum: adresa Muzeul Regal Ontario, cum ajung la Muzeul Regal Ontario, program Muzeul Regal Ontario, preturi Muzeul Regal Ontario, poze Muzeul Regal Ontario, localizare pe harta Muzeul Regal Ontario si alte detalii Muzeul Regal Ontario.

  • Locatie: Toronto, Ontario, Canada
  • Adresa: 100 Queen's Park
  • Transport - metrou: Museum
  • Website: www.rom.on.ca
  • Telefon: 416-586-8000
  • Pret: adult/copil/redus $15/12/13.50
  • Program: 10am-5.30pm Sam-Joi, 10am-8.30pm Vin

Numit ‘ROM’ de catre localnici, Muzeul Regal Ontario este cel mai mare muzeu din Canada, avand o colectie permanenta de mai mult de 6 milioane de obiecte. Recent modernizat si extins, originalul Muzeu Regal Ontario a fost infiintat in anul 1912, printr-un act al Legislativului din Ontario. A fost deschis publicului doi ani mai tarziu.

Colectia vasta din culturile lumii si de istorie naturala face din Muzeul Regal Ontario unul din cele mai mari muzee de acest gen din America de Nord. Departamentul de Istorie Naturala al muzeului contine obiecte din 12 colectii si domenii de cercetare: Botanica, Entomologie, Herpetologie, Ihtiologie, Zoologia Nevertebratelor, Mamalogie, Micologie, Ornitologie, Paleontologia Nevertebratelor, Paleontologia Vertebratelor, Geologie si Mineralogie. Galeriile actuale de Istorie Naturala includ expozitii de lilieci, pasari, reptile si alte animale.

Departamentul Culturilor Mondiale colectioneaza artefacte si alte obiecte din jurul lumii, inclusiv din Europa, Orientul Indepartat, Egipt, Grecia Antica, Roma Antica si din Canada indigena. Galeriile din acest departament contin exemple de arta si sculptura de templu chinezesc, costume si textile istorice, arta si mestesuguri din Europa si Asia de Vest, precum si obiecte ale primilor oameni din Canada.

Unele din cele mai importante exponate ale muzeului sunt: sarcofagul egiptean bogat decorat al mumiei Djedmaatesankh, care dateaza din anul 850 i.Hr; un model dupa Acropolele din Atena; scheleti ale dinozaurilor Allosaur; un mormant care dateaza din perioada dinastiei Ming.

O extindere masiva a Muzeului Regal Ontario a fost finalizata in anul 2007 si a constat in renovarea a 75% din muzeul existent si adaugarea unui spatiu public de 7.500 de metri intr-o anexa noua cunoscuta sub numele de Michael A. Lee-Chin Crystal. Numita dupa numele donatorului principal, anexa magnifica din sticla si aluminiu a fost proiectata de Daniel Libeskind, care a fost responsabil si pentru extinderea Muzeului Evreiesc din Berlin. In noua anexa gasim si trei restaurante si un nou magazin al muzeului, mult mai mare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Toronto, Canada? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Regal Ontario?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.