Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Sarii din Slanic, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slanic, Romania precum: adresa Muzeul Sarii, cum ajung la Muzeul Sarii, program Muzeul Sarii, preturi Muzeul Sarii, poze Muzeul Sarii, localizare pe harta Muzeul Sarii si alte detalii Muzeul Sarii.

  • Locatie: Slanic, Prahova, Romania

Muzeul Sarii este situat in Casa Camarasiei din localitatea Slanic Prahova. Cladirea a fost inaltata la sfarsitul secolului al XVIII-lea, fiind resedinta functionarului domnesc ce se ocupa cu colectarea taxelor pe sare, monopol domnesc,fiind complet refacut intre anii 2002 – 2003. Constructia a fost realizata prin metode traditionale, cu pamant batatorit intre cofraje de nuiele impletite si cuie de lemn.

Muzeul a fost inaugurat la data de 13 mai 2003, intr-o atmosfera de sarbatoare. In prezent, expune documente istorice despre prelucrarea sarii, unelte si utilaje, cristale de sare si planse geologice.

Langa Muzeul Sarii salasluieste si Biserica "Sfintii Trei Ierarhi&quot, monument de arta bisericeasca de la finele secolului al XVIII-lea, precum si alte obiective turistice ce trebuiesc vizitate.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slanic, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Sarii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Muzeul este de fapt o cladire veche si plina de farmec, cu chilii in care se explica pas cu pas cum se exploata sarea din cele mai vechi timpuri.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 6 ani

romeo j

romeo-j

Astazi am revazut cu placere acest muzeu si va impartasesc faptul ca sarea existenta numai in salina Unirea ajunge pentru consumul intregii luni timp de 180 de ani de aici in acolo! Fabulos!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.