Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Satului Branean din Bran, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bran, Romania precum: adresa Muzeul Satului Branean, cum ajung la Muzeul Satului Branean, program Muzeul Satului Branean, preturi Muzeul Satului Branean, poze Muzeul Satului Branean, localizare pe harta Muzeul Satului Branean si alte detalii Muzeul Satului Branean.

  • Locatie: Bran, Brasov, Romania

Muzeul Satului Branean, organizat in urma cu peste patru decenii in parcul din vecinatatea castelului, reliefeaza evolutia arhitecturii populare traditionale din satele zonei Bran, in raport cu ocupatiile de baza, cresterea vitelor si lucrul la padure, impletite cu agricultura, industria casnica de prelucrare a lanii si mestesugurile legate de prelucrarea lemnului.

Conceput ca muzeu in aer liber, Muzeul Satului Branean prezinta principalele tipuri de gospodarii si locuinte, anexe gospodaresti, constructii economice si instalatii de prelucrarea lemnului si a tesaturilor de lana, actionate hidraulic.

Tipurile de locuinta reprezentate in Muzeul Satului Branean sunt completate cu locuinta anexa, provenind din satul Moeciu de Sus, avand functia de spatiu pentru prepararea hranei, dar si de locuinta pentru generatia in varsta si cu locuinta temporara, din satul Podul Dambovitei, apartinand zonei Muscel, zona care a intretinut permanente contacte culturale cu Branul.

Trecerea de la tehnicile traditionale, manuale, de prelucrare a lemnului la cele industriale in faza incipienta este reliefata de Joagarul transferat din satul Simon, intalnit in documentele medievale sub numele de moara de scanduri.

Arhitectura interioara a casei branene se caracterizeaza prin tavanul in lemn, cu grinzi aparente, pe care intalnim decorul crestat, cu elemente geometrice si florale stilizate precum si inscriptia cu numele mesterului si anul in care a fost ridicata constructia. Peretii sunt lipiti cu lut si varuiti, iar pardoseala (podina) este din scandura de brad, mai rar pomesteala de lut.

Semnificativa pentru fazele de dezvoltare ale satului branean este si evolutia mobilierului (lada, masa, lavita, cuier) de la cel din lemn de fag, cioplit, cu decor crestat realizat de dulgherii care construiau si casa, la mobilierul din lemn de brad, pictat, lucrat de tamplari, formati in mediul mestesugaresc urban.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bran, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Satului Branean?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Mic si cochet acest muzeu al satului branean este foarte placut si tipic romanesc. Am fost exact cand era pe gratis intrarea pentru ca era si targ de sarbatoarea Sf. Pantelimon.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Conacul Ambient
Cristian, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Conacul Ambient

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.