Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Satului Valcean din Bujoreni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bujoreni, Romania precum: adresa Muzeul Satului Valcean, cum ajung la Muzeul Satului Valcean, program Muzeul Satului Valcean, preturi Muzeul Satului Valcean, poze Muzeul Satului Valcean, localizare pe harta Muzeul Satului Valcean si alte detalii Muzeul Satului Valcean.

  • Locatie: Bujoreni, Valcea, Romania

Situat in nordul orasului Ramnicu Valcea, Muzeul Satului Valcean este un muzeu in aer liber a carui amenajare a inceput inca din anul 1969, iar in anul 1974 a intrat in circuitul de vizitare sub forma uui sat muzeu, reconstituind pe o suprafata de 8 hectare imaginea unei asezari rurale traditionale cu speficifcul ei.

In prezent, in patrimoniul muzeului se afla 71 de unitati de arhitectura populara, insumand peste 12.000 de piese muzeistice ce reflecta structura gospodariei in functie de ocupatiile traditionale, de mestesugurile si traditiile comunitatilor locale.

Se remarca in mod deosebit casele cu foisor, specifice zonei etnografice Valcea, transferate aici din comunele Maldaresti, Stoenesti, Barbatesti, Boisoara.

Urmeaza casele de tip monocelular din comuna Maldaresti, casele cu prispa din comunele Cernisoara, Alunu, Milcoiu, Nicolae Balcescu, Mitrofani, Prundeni. In completare, se adauga o serie de anexe gospodaresti: magazii, patule din nuiele impletite, grajduri si cotete pentru animale si pasari, mori.

Pe langa aceste monumente de arhitectura, aici se mai afla o serie de obiective social-culturale: scoala primara rurala de la inceputul secolului al XX-lea, un han traditional din Tara Lovistei (1899), transferat din satul Saliste-comuna Malaia, doua biserici din lemn, din satul Mangureni-comuna Nicolae Balcescu (1785) si satul Mrenesti-comuna Cernisoara (1771), troite pentru pomenirea mortilor.

De asemenea, vizitatorii vor intalni si cateva constructii specializate: o stana transferata din muntele Smeurat – Muntii Capatanii, un conac de vie din comuna Fartatesti, fantani de hotar, foisoare de paza, stupine de albine etc.

Arta populara este reprezentata prin decorarea unor interioare de locuinte, prin piese textile, in cadrul unor ateliere mestesugaresti.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bujoreni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Satului Valcean?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Sofianu
Ramnicu Valcea, Valcea

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Sofianu

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.