Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Shanghai din Shanghai, China. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Shanghai, China precum: adresa Muzeul Shanghai, cum ajung la Muzeul Shanghai, program Muzeul Shanghai, preturi Muzeul Shanghai, poze Muzeul Shanghai, localizare pe harta Muzeul Shanghai si alte detalii Muzeul Shanghai.

  • Locatie: Shanghai, China
  • Adresa: 201 Renmin Ave, intrarea pe E Yan’an Rd
  • Transport - metrou: People’s Square
  • Website: www.shanghaimuseum.net
  • Telefon: 02163723500
  • Pret: tur audio Y40 plus pasaport sau garantie Y400
  • Program: 9am-5pm, ultima intrare 4pm

Localizat in centrul orasului, in Piata Poporului, Muzeul Shanghai este un muzeu cuprinzator de arta antica chineza. Stilul si prezentarea sa ii inconjoara pe vizitatori cu artefacte care demonstreaza intelepciunea si filozofia antica. Designul exterior, care contine un dom rotund si o baza patrata, simbolizeaza ideea antica de cer rotund si pamant patrat.

Muzeul este impartit in unsprezece galerii si trei sali de expozitii. Cele unsprezece galerii acopera majoritatea categoriilor importante de arta chineza: Bronz Antic, Ceramica Antica, Picturi, Caligrafie, Sculptura Antica, Jad Antic, Monede, Mobilier Ming si Qing, Sigilii si Minoritatile Nationale. Obiectele de bronz ale dinastiilor Shang si Zhou contribuie la intelegerea civilizatiei antice. Cele peste 400 de obiecte splendide acopera istoria artei antice chineze.

Colectia de ceramica antica reprezinta o comoara speciala a Muzeului Shanghai. Printre cele peste 500 de piese sunt opere de arta din timpul mai multor dinastii, precum ceramica gri pictata din epoca neolitica, celadon primitiv din Shang, Zhou si statele beligerante, celadon matur din dinastia Han de Vest, binecunoscuta ceramica glazurata tricolora din timpul dinastiei Tang, portelan pictat si albastru, alb si negru glazurat din Song, Jin si Liao si lucrarile minunate din Jingdezhen, Jiangxi, centrul industriei din timpul dinastiei Yuan, Ming, si Qing.

Pictura si caligrafia chineza au traditii mari si un stil national unic. Aici gasim capodopere din diferite perioade si genuri. Galeria de Sculptura Antica Chineza se focuseaza in special pe sculpturi budiste. Jadul era in China antica atat un obiect decorativ cat si simbolul bogatiei si puterii. Ulterior simboliza moralitatea perfecta. Eleganta obiectelor din jad straluceste prin culorile sale de cristal si modelele vii.

In timpul dinastiilor Ming si Qing s-a inregistrat perioada de glorie a mobilierului din China. Galeria expune o resedinta rafinata din acea vreme. Chiar si un simplu scaun demonstreaza cultura si eticheta chineza.

China a fost una din primele tari care a folosit moneda si cele aproape 7000 de piese din Galeria de Monede Chinezesti dezvaluie dezvoltarea monedei chinezesti si cresterea schimburilor economice dintre China si alte tari.

Cultura chineza este un rezultat al contopirii si colaborarii mai multor nationalitati. De-a lungul istoriei sale, minoritatile nationale si-au creat propriile lor culturi colorate. De la imbracaminte la textile, obiecte din metal, sculpturi, ceramica, produse din lac si bamboo, stilurile exotice ale operelor de arta ne ofera o imagine generala asupra creativitatii si pasiunii fata de viata acestor grupuri etnice.

Asa cum zice un proverb chinezesc, este mai bine de vazut cu ochii tai decat de auzit de la altii de multe ori. Muzeul Shanghai ii primeste cu caldura pe vizitatori pentru a vedea si a se bucura de cultura chineza.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Shanghai, China? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Shanghai?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.