Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Smetana din Praga, Cehia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Praga, Cehia precum: adresa Muzeul Smetana, cum ajung la Muzeul Smetana, program Muzeul Smetana, preturi Muzeul Smetana, poze Muzeul Smetana, localizare pe harta Muzeul Smetana si alte detalii Muzeul Smetana.

  • Locatie: Praga, Cehia
  • Adresa: Novotného lávka 1
  • Transport - tramvai: 17, 18
  • Website: www.nm.cz
  • Telefon: 222 220 082
  • Pret: adult/copil 50/25Kč
  • Program: 10am-pranz & 12.30-5pm Mie-Lun

Malul drept al Vltavei, intre Most Legii (Podul Legii) si Podul Carol se numeste ‘Cheiul Smetana’ (dupa numele compozitorului ceh), loc de promenada si de relaxare. Locatia este una preferata de turisti si ofera panorame de vis cu Castelul Praga si apusuri de soare magnifice.

Cladirea muzeului Smetana a fost construita intre anii 1883-1884, dupa planurile arhitectului Antonín Wiehl, pe malul drept al Vltavei, in plin centru al orasului vechi. Muzeul se bucura de vecinatatea podului Carol si este gazduit de o frumoasa cladire renascentista din anul 1936.

Fatada dinspre rau si fatada frontala dinspre pasarela sunt bogat decorate cu sgraffito (pictura pentru pereti in culori alb-negru) proiectat de Mikolas Ales si Frantisek Zenísek (pictori cehi importanti ai secolului 19). Pictura de la fatade evoca luptele praghezilor cu suedezii, de pe Podul Carol, lupte ce au avut loc in anul 1648.

Muzeul Smetana este dedicat vietii si operei compozitorului ceh Bedrich Smetana (1624-1840) si contine patru sectiuni: copilaria (anii de scoala si inceputurile muzicale), perioada anilor 1862-1874 (perioada pusa in slujba vietii culturale pragheze), perioada cand nu a trait in Praga (Gothenburg, Suedia) si a patra sectiune expune manuscrise, corespondenta, documente (fotografii, decupaje din ziare cu articole privitoare la activitatea compozitorului, partituri).

Smetana si-a aratat patriotismul si nationalismul prin muzica: a scris si a compus muzica si texte in limba ceha, in conditiile in care limba oficiala era germana. Smetana este cunoscut pentru opera ‘Mireasa Vanduta’ si cele sase poeme simfonice, intitulate ‘Tara Mea’, in care sunt reflectate viata satului ceh. Fiecare editie a Festivalului Internatioanal de Muzica Clasica ‘Primavara de la Praga’, sustinut in Filarmonica din Praga, se deschide cu interpretarea acestor poeme simfonice.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Praga, Cehia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Smetana?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.