Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Tarancii Romane din Dragomiresti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dragomiresti, Romania precum: adresa Muzeul Tarancii Romane, cum ajung la Muzeul Tarancii Romane, program Muzeul Tarancii Romane, preturi Muzeul Tarancii Romane, poze Muzeul Tarancii Romane, localizare pe harta Muzeul Tarancii Romane si alte detalii Muzeul Tarancii Romane.

  • Locatie: Dragomiresti, Maramures, Romania

Muzeul Tarancii Romane din Dragomiresti a fost infiinţat in anul 2001, intr-una din cele mai vechi case din localitate. Casa, construita din piatra, lemn si chirpici, dateaza din 1722 si a aparţinut Ilenei Chis. Aceasta si-a exprimat dorinta ca dupa moartea sa, locuinta sa fie transformata in muzeu.

Muzeul aduce un omagiu femeii şi mai ales femeii maramureşene pentru rolul pe care il are in societate şi familie, in pastrarea credinţei, tradiţiilor si portului popular.

Muzeul cuprinde o serie de obiecte casnice, unelte, imbracaminte (port popular), elemente decorative printre care amintim: copacul cu oale, fusul cu turgalau, diferite costume populare, zestrea fetei – absolut necesara in trecut pentru o fata de maritat ce cuprinde cergi tesute la razboi, oale, cearsafuri, perini – toate in culori deosebit de vii şi cu motive florale sau geometrice diferite în functie de zona.

Program de vizitare: Luni- Duminica orele 9.00-19.00.

Telefon: 40 262 337 417


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dragomiresti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Tarancii Romane?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
RobertCodescu

robertcodescu

Un muzeu inedit, micuţ dar foarte spectaculos, îl recomand tuturor care au drum în această zonă deosebită !!!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.