Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Van Gogh din Amsterdam, Olanda. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Amsterdam, Olanda precum: adresa Muzeul Van Gogh, cum ajung la Muzeul Van Gogh, program Muzeul Van Gogh, preturi Muzeul Van Gogh, poze Muzeul Van Gogh, localizare pe harta Muzeul Van Gogh si alte detalii Muzeul Van Gogh.

  • Locatie: Amsterdam, Noord-Holland, Olanda
  • Adresa: Paulus Potterstraat 7
  • Transport - tramvai: 2, 5
  • Website: www.vangoghmuseum.nl
  • Telefon: tel, info: 020 570 52 00
  • Pret: adult €12.50, 13-17 ani €2.50, copil sub 13 gratuit, tur audio €4
  • Program: Sam-Joi 10:00-18:00, Vin 10:00-22:00

Muzeul Van Gogh din Amsterdam contine cea mai mare colectie de opere ale celebrului pictor, reprezentand o donatie din partea fratelui si nepotului acestuia. Colectia consista in 200 de picturi, 500 de desene si 700 de scrisori si este gazuita din 1972 de acest muzeu construit special de catre Gerrit Rietveld. Aici gasiti si opere ale artistilor contemporani cu Van Gogh care l-au influentat sau au fost influentati de acesta.

Parterul muzeului contine lucrari din anii 1880-1887, o perioada caracterizata de pictura realistica in culori foarte inchise (Mancatorii de cartofi – 1885). La primul etaj gasim opere din perioada 1887-1890 iar imaginile pline de tuse largi de culori contrastante arata clar influenta impresionistilor asupra lui Van Gogh. Majoritatea au fost pictate in si in jurul orasului Arles din Franta (Vaza cu floarea-soarelui, Casa galbena, Semanatorul, etc). Al doilea etaj contine gravuri si desene. Lucrarile lui Van Gogh de la etajul al treilea sunt aranjate tematic alaturi de operele contemporanilor sai (printre care Henri Fantin Latour, Henri de Toulouse-Lautrec, Paul Gauguin). Libraria Muzeului Van Gogh contine literatura despre Van Gogh si epoca sa. Exista, de asemenea, un atelier de lucru atasat de muzeu in care se incurajeaza oamenii spre a-si crea propria lor arta (de exemplu: cursuri de fotografie, pictura si diferite tipuri de imprimare).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Amsterdam, Olanda? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Van Gogh?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Muzeul Van Gogh din Amsterdam este unul dintre cele mai populare muzee din lume, atrăgând vizitatori din toate colțurile lumii.
Deschis inițial la Museumplein în 1973, Muzeul Van Gogh a fost extins și modernizat de-a lungul anilor, asigurându-se că este cu adevărat o expoziție de ultimă generație .Muzeul Van Gogh a fost extins în 1999, apoi complet renovat în 2013, asigurându-se că acesta rămâne un spațiu expozițional de ultimă oră atât pentru lucrările Van Gogh, cât și pentru expozițiile impresionante temporare. În anul 2015, muzeul a deschis o nouă intrare direct pe pavilionul Museumplein, oferind un punct de intrare modern și atrăgător, care înglobează mai bine numărul mare de vizitatori.Gauguin, Munch, Malevich, Kandinsky și Vallotton sunt si ei expusi aici.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.