Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Vasile Blendea din Targoviste, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targoviste, Romania precum: adresa Muzeul Vasile Blendea, cum ajung la Muzeul Vasile Blendea, program Muzeul Vasile Blendea, preturi Muzeul Vasile Blendea, poze Muzeul Vasile Blendea, localizare pe harta Muzeul Vasile Blendea si alte detalii Muzeul Vasile Blendea.

  • Locatie: Targoviste, Dambovita, Romania
  • Adresa: Str. Poet Grigore Alexandrescu nr. 38
  • Program: Mar-Dum 09:00-17:00
  • Pret: bilet intreg 2 lei; redus 1 leu

Inainte de anul 1989, casa artistului Vasile Blendea, elev al sculptorului Dimitrie Paciurea, a fost pe strada 23 August, la nr. 6 (astazi Arsenalului), o cladire modesta, din apropierea Mitropoliei, construita la sfarsitul secolului al 19-lea. Astazi, muzeul Vasile Blendea este adapostit de resedinta Angela Georgescu, o locuinta veche, cu pridvor inchis cu geamlac, monument de arhitectura romaneasca de la sfarsitul secolului al 18-lea, locuinta restaurata in anul 2000.

Muzeul expune o mica parte din lucrarile de sculptura si sculptura monumentala, pictura si desen, semnate Vasile Blendea, o colectie donata de Maria si Constantin Blendea. Artistul a surprins in sculptura eroi ai culturii si istoriei nationale: Nicolae Balcescu, Matei Basarab, Aurel Vlaicu, Ion Neculce, I. Al. Bratescu-Voinesti, Vlad Tepes, Mesterul Manole, Nicolae Iorga, etc.

In panzele sale, ca pictor, Vasile Blendea a zugravit orasul Targoviste si vestigiile sale, naturi statice si personaje ale lumii de la periferia societatii. Expozitia permanenta ne releva un artist complet si variat si un pedagog de desen in scolile din oras. Pe langa sculptura si pictura, in muzeu se pot vedea desene, schite de arta monumentala, piese de mobilier, dar si textile, materiale de lucru, ceramica si obiecte personale.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targoviste, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Vasile Blendea?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel King
Targoviste, Dambovita

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel King

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.