Vizualizezi pagina obiectivului turistic Muzeul Vetrei Stramosesti Celaru din Dabuleni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dabuleni, Romania precum: adresa Muzeul Vetrei Stramosesti Celaru, cum ajung la Muzeul Vetrei Stramosesti Celaru, program Muzeul Vetrei Stramosesti Celaru, preturi Muzeul Vetrei Stramosesti Celaru, poze Muzeul Vetrei Stramosesti Celaru, localizare pe harta Muzeul Vetrei Stramosesti Celaru si alte detalii Muzeul Vetrei Stramosesti Celaru.

  • Locatie: Dabuleni, Dolj, Romania

Muzeul Vetrei Stramosesti Celaru se afla in satul Marotinu de Jos, comuna Celaru, judetul Dolj si a fost infiintat in anul 1912, cand invatatorul Marin Georgescu a expus pentru prima data colectia personala, mai intai in localul scolii primare din comuna Gostavat, judetul Olt si apoi la scoala primara din Marotinu de Sus, judetul Dolj.

Parte din colectie a fost distrusa in timpul Primului Razboi Mondial, insa dupa intoarcerea de pe campul de lupta invatatorul si-a continuat activitatea de colectionar ajungand sa deschida in anul 1972 “Punctul Muzeistic Celaru”.

La patrimoniul muzeului a contribuit si preotul satului, realizand in casa parohiala a bisericii Sfantul Nicolae o bogata colectie de icoane, obiecte de cult si port popular.

In anul 1999 muzeul si-a schimbat locatia intr-un loc spatios, la etajul I al cladirii gradinitei din Marotinu de Jos.

In prezent muzeul prezinta peste 1300 exponate distribuite in mai multe sectii: Obiecte de uz casnic si gospodaresc; Vatra taraneasca; Pagini de istorie locala – Numismatica; Scoala – Roci – Arheologie; Colectie roci – Icoane – Dovezi ale existentei noastre; Icoane si obiecte de cult; Icoane;Port popular. Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dabuleni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Muzeul Vetrei Stramosesti Celaru?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.