Vizualizezi pagina obiectivului turistic Oceanarium din Lisabona, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lisabona, Portugalia precum: adresa Oceanarium, cum ajung la Oceanarium, program Oceanarium, preturi Oceanarium, poze Oceanarium, localizare pe harta Oceanarium si alte detalii Oceanarium.

Oceanarium din Lisabona

Oceanarium-ul din Lisabona este un acvariu mare localizat in Parque das Nações (Parcul Natiunilor), locul desfasurarii Expozitiei Mondiale din 1998. Aici pot fi vazuti mai mult de 15.000 de pesti si mamifere marine, printre care si vesnic popularii rechini.

Atunci cand Oceanario a fost deschis in anul 1998, ca punctul central al Expozitiei Mondiale, era al doilea cel mai mare aquarium din lume. Acesta reprezinta cea mai mare atractie din Parcul Natiunilor, un cartier modern situat la 5 kilometri distanta de centrul Lisabonei. Aici se gasesc multe cladiri futuriste, ridicate pentru World Expo, iar Oceanarium-ul este una din cele mai vizibile. Proiectata de echipa americana formata din Peter Chermayeff si Bobby C. Poole (arhitecti specializati in constructia de acvarii), cladirea seamana cu un model spatial al unei platforme de foraj petrolier. Este complet inconjurata de apa si accesibila de la debarcader cu ajutorul unui pod acoperit.

Principala atractie a Oceanarium-ului este bazinul central si, totodata, cel mai mare, inalt de 7 metri si care contine 5 milioane de litri de apa. Bazinul detine o varietate larga de vietuitoare marine din toate zonele globului. Aceasta varietate este posibila datorita diferentelor de iluminat, temperatura si alti factori care permit pestilor din habitate diferite sa coexiste in acest bazin, numit, pe buna dreptate, Oceanul Global. Aici traiesc peste 100 de specii de pesti, de la impresionanta pisica de mare gigant manta, rechini zebra si pesti moray pana la pestele-soare si coloratul peste-fluture.

Patru bazine mai mici, situate in colturile Oceanarium-ului simuleaza habitatele din Atlantic, Pacific, Indian si Antarctic. Aceste habitate au fost recreate cu migala, existand chiar si palmieri si arbori de cafea in habitatul tropical.

Adresa:

  • Doca dos Olivais, Parque das Nacoes.

Transport:

  • Metrou – Statia Oriente.
  • Autobuze: 5, 10, 19, 21, 28, 50, 68, 81, 82, 85.

Preturi:

  • Adulti – 11,00 €
  • Copii (4-12 ani) – 5,50 €
  • Batrani (66+ ani) – 6,00 €

Orar:

  • 10:00 am – 6:00 pm (iarna)
  • 10 am – 7 pm (vara)

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lisabona, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Oceanarium?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 4.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
Eftimie George Stefan

eftimie-george-stefan

Este destul de mare, dar daca l-ai vazut pe cel din Barcelona nu ai ce vedea mai nimic in plus.

Exista un bazin mare in centru, apoi in timp ce inaintezi, in afara celorlalte acvarii pe care pe poti vedea, revezi si acel bazin imens din alte unghiuri.
De langa oceanograf se poate lua o telegondola care te duce pana la podul Vasco da Gama, la coborare se afla un parc si cateva restaurante bune unde se gateste la gratar peste proaspat.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.