Vizualizezi pagina obiectivului turistic Opera de Stat din Viena, Austria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viena, Austria precum: adresa Opera de Stat, cum ajung la Opera de Stat, program Opera de Stat, preturi Opera de Stat, poze Opera de Stat, localizare pe harta Opera de Stat si alte detalii Opera de Stat.

Opera de Stat din Viena este una din cele mai mari si mai frumoase din lume si este scena pe care au performat numerosi compozitori si dirijori proeminenti, solisti si dansatori de renume mondial. Dupa Franz Schalk, primul director al operei, au urmat altii 30, printre care Gustav Mahler, Richard Strauss, Herbert von Karajan, Egon Hilbert si Karl Bohm. Prin lege, statul austriac se asigura ca faimoasa Opera de Stat este folosita la maximum, asa ca exista spectacole de opera sau balet in circa 300 de seri pe an.

Obsesia vienezilor pentru muzica dateaza de pe vremea Habsburgilor. Primul spectacol de opera s-a tinut in 1625 cu ocazia zilei de nastere a lui Ferdinand al II-lea, in Hradschin sau Prager Burg, acolo unde imparatul a avut resedinta pentru 6 luni. In 1660, Leopold al II-lea, probabil cel mai mare iubitor de muzica al perioadei baroce, a construit un teatru in piata din fata Scolii de Echitatie. Dupa 1668, s-au desfasurat multe spectacole de opera, primele dintre ele pe locul actualei Biblioteci Nationale Austriece, apoi in Redoutensalen si in vechiul Burgtheater din Michaelerplatz, unde Nunta lui Figaro si Cosi fan tutte ale lui Mozart au fost interpretate pentru prima data si apoi in Teatrul Karntnertor unde a inceput seria de triumf a lui Beethoven cu Fidelio in 1814. Cativa ani mai tarziu, primele spectacole din Viena ale operelor lui Rossini si Verdi au inaugurat o perioada de euforie pentru opera italiana. Dupa ce Ringtheater a fost distrus de foc, Opera s-a mutat in casa sa noua de pe Ringstrasse in 1869.

Imensa Opera de Stat din Viena cu a sa structura clar definita este in stilul renascentisc francez timpuriu. A fost construita intre 1861 si 1869 dupa planurile lui August von Siccardsburg si Eduard van der Null. A fost deschisa pe 25 mai 1869 cu opera lui Mozart Don Giovanni si cu un prolog al popularei actrite Charlotte Wolter. Niciunul din arhitecti nu a trait pentru a vedea aceasta zi. Criticile localnicilor din timpul constructiei l-au impins pe van der Null la sinucidere iar Siccardsburg a murit doar la doua luni distanta, in 1868, din cauza unui atac de cord.

Opera de Stat din Viena a fost lovita de bombe pe 12 martie 1945 si a fost devastata de foc. Reconstructia a durat pana in 1955. A doua inaugurare a Operei de pe Ringstrasse a avut loc pe 5 noiembrie 1955 cu opera Fidelio a lui Beethoven. Opera poate gazdui 2.211 spectatori si 110 muzicieni – Filarmonica din Viena este orchestra rezidenta din anul 1842. Cladirea are o suprafata de 9.000 de metri patrati si un personal permanent de 1.000 de oameni care asigura functionarea eficienta a intreprinderii. Fatada principala cu foaierul sau de doua etaje este situata pe Ringstrasse. Scena are o suprafata de 1.500 de metri patrati si are o inaltime de 45 de metri.

Inauntru, o scara mare duce la etajul 1. Pe coltul opus se afla foaierul Schwind Foyer care si-a luat numele de la pozele cu scene din opere ale lui Martin Schwind. Scara, foaierul si salonul de ceai cu tapiseriile sale valoroase au fost singurele parti ale cladirii ramase intacte dupa incendiul din 1945.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viena, Austria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Opera de Stat?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.