Vizualizezi pagina obiectivului turistic Opera Maghiara de Stat din Budapesta, Ungaria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Budapesta, Ungaria precum: adresa Opera Maghiara de Stat, cum ajung la Opera Maghiara de Stat, program Opera Maghiara de Stat, preturi Opera Maghiara de Stat, poze Opera Maghiara de Stat, localizare pe harta Opera Maghiara de Stat si alte detalii Opera Maghiara de Stat.

Cladirea Operei din Budapesta a fost construita la sfarsitul secolului 19 ca Opera Regala. Cladirea magnifica este localizata pe unul din bulevardele prestigioase ale orasului, Andrássy út. Cladirea operei, cunoscuta azi drept Opera Maghiara de Stat, a fost comandata pentru comemorarea milenara a Ungariei, din 1896. Cel mai important arhitect maghiar al vremii, Miklós Ybl, a dorit ca noua cladire a operei sa rivalizeze cu cele din Paris, Viena sau Dresda.

Lucrarile au durat aproape un deceniu, constructia incepand in 1875 si terminandu-se in 1884. Locuitorii Budapestei au vazut-o ca pe una din cele mai importante cladiri istorice din oras. Neo-renascentista in stil, cladirea prezinta si o serie de elemente baroce. Opera are o fatada cu doua etaje, cu un portic si o loggie deasupra. Pe balustrada de deasupra cornisei, vizitatorii vor gasi 16 statui ale marilor compozitori ai lumii, printre care Beethoven, Mozart, Verdi, Bizet, Ceaikovski și Monteverdi. Dar cele mai proeminente statui sunt cele dedicate celor doi dintre cei mai populari compozitori ai Ungariei, care sunt prezentati asezati in nise largi, pe fiecare parte a intrarii principale. Pe dreapta se afla statuia lui Franz Liszt, un compozitor si pianist prolific al secolului 19, iar pe stanga se afla statuia lui Ferenc Erkel, compozitorul imnului national al Ungariei si primul director al Operei. Statuile au fost realizate de Alajos Stróbl, un sculptor maghiar de renume.

Interiorul Operei Maghiare de Stat este si mai impresionant, fiind impodobit cu fresce si sculpturi ale celor mai buni artisti din tara, incluzandu-i pe Károly Lotz, Bertalan Székely, si Mór Than. Mai multe kilograme de aur au fost folosite pentru a decora interiorul imensului auditoriu, cu o capacitate de 1.200 de locuri. Camera este decorata cu un candelabru masiv ce cantareste 3 tone. Tavanul este impodobit cu o fresca ce-i infatiseaza pe zeii greci. Foaierul este la fel de maret, cu piloni din marmura, candelabre si o pictura pe tavan a celor noua muze.

Opera de Stat gazduieste un program complet de spectacole de opera si biletele se epuizeaza repede, in special la operele cunoscute. Asa ca, va trebui sa va planificati din timp, in caz ca doriti sa asistati la un spectacol. Sunt disponibile si tururi cu ghid ale Operei iar biletele se pot cumpara din interiorul locatiei.

Adresa:

  • Andrassy ut 22., VI. District, Budapesta

Transport:

  • Metrou: linia M1, statia Opera.

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Budapesta, Ungaria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Opera Maghiara de Stat?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.