Vizualizezi pagina obiectivului turistic Orasul Antic Milet din Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Turcia precum: adresa Orasul Antic Milet, cum ajung la Orasul Antic Milet, program Orasul Antic Milet, preturi Orasul Antic Milet, poze Orasul Antic Milet, localizare pe harta Orasul Antic Milet si alte detalii Orasul Antic Milet.

  • Locatie: Turcia

Orasul antic Milet, intemeiat de ahei in secolul al 14–lea i.Hr. era un oras cu trei porturi la Marea Egee, situat in vestul Anatoliei, langa orasul Balat, provincia Aydin, Turcia. Milet, cel mai mare port grec la Marea Egee, era asezat pe un promontoriu inconjurat de mare pe trei parti.

Ajungand in cetate, primul lucru pe care il vezi este Teatrul Mare, cel mai mare teatru antic roman, situat in afara Romei (25.000 locuri, 140 m diametru, inaltime 30 m). In partea de sud a teatrului se afla stadionul si Poarta Didymei. Miletul a avut trei Agore (trei centre comerciale). Doua se aflau in partea estica (Agora de Nord si Agora de Sud) iar intre ele era Bouteulerionul (centrul politic). A treia Agora se afla in vest, langa stadion. Restul ruinelor de azi reprezinta constructii ce dateaza din perioada romana (Baile Faustinei, termele romane), dar si din perioada bizantina. In zona Muzeului se pastreaza ruine din perioada miceniana si chiar minoica.

Cucerit si distrus de persi, Orasul antic Milet a fost eliberat de catre greci si reconstruit, ajungand un oras infloritor si un centru de cultura elen, fiind orasul filozofilor Anaximene si Anaximandru si al matematicianului Thales. Orasul a avut si o biserica bizantina ajunsa apoi palat episcopal. Din zidul de aparare al orasului face parte si ‘poarta de fier’ (poarta sacra) care isi deschidea portile catre ‘Calea Sacra’ (poarta Dydimei) – drum ce ducea de la Delphinion si Portul leilor (Milet) la Didim, unde se afla Templul lui Apollo. Aluviunile aduse de raul Meandru, in drumul lui spre varsarea in mare, aveau sa acopere putin cate putin Miletul, pana cand orasul a fost parasit. Aici, in drumurile lui catre Ierusalim, avea sa poposeasca si Apostolul Pavel.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Orasul Antic Milet?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.