Vizualizezi pagina obiectivului turistic Orasul Antic Priene din Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Turcia precum: adresa Orasul Antic Priene, cum ajung la Orasul Antic Priene, program Orasul Antic Priene, preturi Orasul Antic Priene, poze Orasul Antic Priene, localizare pe harta Orasul Antic Priene si alte detalii Orasul Antic Priene.

  • Locatie: Turcia

Priene a fost un oras antic aflat la poalele muntelui Mycale, intemeiat in anul 350 i.Hr. pe valea raului Meander si care s-a desfasurat pana la 380 metri inaltime pe dealurile si terasele din apropiere. Ca oras-cetate si port la Marea Ionica, Priene a fost dotat cu: fortificatii, agora, zona comerciala, templu, cladiri administrative, teatru, scoala, locuinte civile, fantani, apeducte, retea sistematizata de canale si drumuri, alimentare cu apa, moneda proprie.

Din punct de vedere arhitectonic, orasul a fost impartit in 4 sectoare care si astazi au ruine bine conservate: Bouleterion si Prytaneion-sectorul politic, Teatrul-sectorul cultural, agora-sectorul comercial, templele lui Zeus, Demetra si Apollo (construit de Alexandru cel Mare) – sectorul religios. Templul zeitei protectoare, Atena, exista si astazi, cele cinci coloane ale sale stand marturie pe aceeasi locatie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Orasul Antic Priene?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.