Vizualizezi pagina obiectivului turistic Orasul Cecina din Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Italia precum: adresa Orasul Cecina, cum ajung la Orasul Cecina, program Orasul Cecina, preturi Orasul Cecina, poze Orasul Cecina, localizare pe harta Orasul Cecina si alte detalii Orasul Cecina.

  • Locatie: Italia

Cecina este un oras pe coasta etrusca, din Regiunea Livorno, Italia, aflat in Campia Maremmana. La mijlocul secolului al 19-lea, Marele Duce Leopold al II-lea de Toscana a secat mlastinile facute de revarsarea raului Cecina, marcand inceputul procesului de dezvoltare economica, ce a continuat pana in prezent.

Orasul Cecina a fost fondat in anul 1852, pe locul fostelor mlastini. Din cladirile vechi nu mai exista nicio urma, deoarece acestea au fost distruse in timpul bombardamentelor din Al Doilea Razboi Mondial. Singurul martor este casa fermei Guerrazzi, La Cinquantina, construita in anul 1768 pentru a gazdui muncitorii in timpul recoltatului. Peste timp, aceasta a fost renovata si modernizata sub numele de Villa Guerrazzi. Astazi Villa Guerrazzi gazduieste muzee, un teatru, o scoala de muzica. Cecina are un frumos centru istoric in care cladirile vechi au pe acoperis ‘Omuletul de fier’, simbolul Cecinei.

‘Omuletul de fier’ este o girueta reprezentandu-l pe Contele Leonetto Cipriani, un proprietar celebru la momentul fondarii localitatii Cecina. In centrul istoric se afla cladirea vechii primarii, careia astazi i se spune Palatul Congreselor; Fantana Maremma din Piata Guerrazzi, construita intre anii 1914-1919; Monumentul eroilor cazuti in cel de Al Doilea Razboi Mondial; Biserica Sfintii Iosif si Leopold (Catedrala).

La 29 septembrie 1852, Marele Duce Leopold al II-lea a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii in stil neoclasic. Orasul Cecina are si o gara. In anul 1844 a fost construita prima cale ferata Pisa-Livorno, dar abia in anul 1861, s-a construit statia de cale ferata din Cecina.

Astazi, Cecina are aproximativ 29.000 de locuitori si este un oras modern, plin de magazine. Exista multe atractii turistice: o plaja frumoasa, o padure deasa de pini, care se extinde pe toata coasta etrusca, Acqua Village, centru de echitatie si bio-parcul Gallorose pentru iubitorii de animale. Orasul are o biblioteca bine dotata si un centru de bowling.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Orasul Cecina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.