Vizualizezi pagina obiectivului turistic Orasul liber Christiania din Copenhaga, Danemarca. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Copenhaga, Danemarca precum: adresa Orasul liber Christiania, cum ajung la Orasul liber Christiania, program Orasul liber Christiania, preturi Orasul liber Christiania, poze Orasul liber Christiania, localizare pe harta Orasul liber Christiania si alte detalii Orasul liber Christiania.

  • Locatie: Copenhaga, Sjalland island, Danemarca
  • Adresa: Overgaden neden Vandet 29 Christianshavn, 1414
  • Website: www.baadudlejningen.dk
  • Telefon: tel, info: 32 96 53 53
  • Pret: kr80.00 o ora
  • Program: Mai-Sep 10:00-apus

Faimosul oras liber Christiania a fost fondat in anul 1971, atunci cand un grup de hipioti au pus stapanire pe o baza militara abandonata si pe zona inconjuratoare, de-a lungul canalelor Christianshavn, transformand-o intr-o societate alternativa cu un set propriu de reguli, independenta fata de guvern. Acest experiment social care include si proprietatea colectiva si-a stabilit si dezvoltat statutul sau semi-legal. Astazi, drepturile enclavei au fost denuntate de catre statul danez.

Comunitatea este auto-guvernata partial, membrii sai platind taxe la stat, dar avand propriile lor reguli, cum ar fi: fara masini, fara arme, fara veste anti-glont, fara droguri tari si periculoase. Standurile de pe faimoasa strada Pusher, de unde se putea cumpara la liber hasis pana in anul 2004, au disparut, dar fotografiatul este in continuare interzis aici. Interzicerea fumatului in spatiile publice nu se aplica si in Christiania.

Cei aproximativ 850 de cetateni ai orasului liber lucreaza ca artizani (dulgheri, fierari) iar celebrele biciclete Christiania (remorci pentru biciclete) sunt produse aici. Locuitorii se ocupa si de cafenele, restaurante, cluburi de noapte si centre de meditatie.

Multe din casele construite, vopsite si decorate de primii lor locuitori, au devenit obiecte istorice. Orasul liber Christiania este unic in lume si a devenit, pentru multi oameni, un simbol al stilului de viata liberal din Danemarca. In oras se poate intra prin doua intrari principale si exista tururi cu ghid oferite de comunitate, pe perioada verii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Copenhaga, Danemarca? Doresti sa te cazezi in apropiere de Orasul liber Christiania?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.