Vizualizezi pagina obiectivului turistic Orga Marina din Zadar, Croatia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Zadar, Croatia precum: adresa Orga Marina, cum ajung la Orga Marina, program Orga Marina, preturi Orga Marina, poze Orga Marina, localizare pe harta Orga Marina si alte detalii Orga Marina.

  • Locatie: Zadar, Croatia

Orga Marina din Zadar este situata in apropiere de noul port pentru croaziere, ca parte a malului marii si este usor de recunoscut: o succesiune de trepte care coboara in coaste spre mare. Orga a fost construita de arhitectul Nikola Basic cu ajutorul mai multor experti: consultantul in hidraulica marina a fost profesorul Vladimir Andročec de la Facultatea de Constructii din Zagreb; tevile au fost facute de catre Goran Ježina de la firma Murter, un celebru atelier de orgi Heferer din Zagreb, care a montat 35 de fluiere pe fiecare teava care canta 7 acorduri pe 5 tonuri, si tuningul lor muzical a fost efectuat de catre prof. Ivica Stamać din Zagreb.

Scarile prelungi au aproximativ saptezeci de metri lungime si, sub ele, nivelul apei cade, perpendicular pe coasta, prin 35 de tevi de diferite lungimi, diametre si pante, care se ridica oblic, ca picioarele in timpul dansului. Tevile se afla situate intr-un canal de sub scarile de piatra perforata. Prin perforatiile scarilor vine sunetul, impins de aerul marii. Orga marina este un loc pentru relaxare, contemplare si conversatie, este locul unde competenta umana s-a unit cu energia marii, valurile, mareele, dand un concert de echilibru cu tone mistice ale ‘orchestrei naturii’.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Zadar, Croatia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Orga Marina?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.