Vizualizezi pagina obiectivului turistic Padurea Caraorman din Caraorman, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Caraorman, Romania precum: adresa Padurea Caraorman, cum ajung la Padurea Caraorman, program Padurea Caraorman, preturi Padurea Caraorman, poze Padurea Caraorman, localizare pe harta Padurea Caraorman si alte detalii Padurea Caraorman.

  • Locatie: Caraorman, Tulcea, Romania

Padurea Caraorman este o padure de stejari ce se intinde pe o suprafata de 2.250 m, situata in centrul grindului Caraorman, la dus de Bratul Sulina. Cuprinde cele mai dezvoltate dune de nisip din delta ce sunt protejate de lege, fiind declarata monument al naturii in anul 1940.

Arborii de aici se inalta peste 30 de m si cuprind: frasini, plopi cu desisuri si vegetatie cataratoare de tip mediteranean: liane ce ating 25 m, vita de vie salbatica, iedera, hameiul si curpenul.

Padurea Caraorman adaposteste si cel mai mare stejar din Delta Dunarii, cu o varsta de peste 400 de ani si o circumferinta de 4 m, numit “Stejarul ingenunchiat”, datorita ramurilor ce s-au intins pana pe pamant.

Printre pasarile ce traiesc in padure se numara vulturul codalb, ocrotit de lege. Deosebirea intre Padurea Letea si aceasta padure este data de lipsa lianei grecesti si a viperei de stepa.

Dunele de nisip de aici ating inaltimea de 9 m si sunt unice in tara.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Caraorman, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Padurea Caraorman?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea La Sorin
Murighiol, Tulcea

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea La Sorin

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.