Vizualizezi pagina obiectivului turistic Padurea Letea din Letea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Letea, Romania precum: adresa Padurea Letea, cum ajung la Padurea Letea, program Padurea Letea, preturi Padurea Letea, poze Padurea Letea, localizare pe harta Padurea Letea si alte detalii Padurea Letea.

  • Locatie: Letea, Tulcea, Romania

Padurea Letea este cea mai nordica padure subtropicala din lume. Aici gasim liane, stejari batrani de peste 700 de ani, o multitudine de plante si insecte, dar si cai salbatici.

Padurea se afla in partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A. Rosetti si reprezinta un colt de natura ocrotit de lege inca din anul 1930.

Padurea s-a dezvoltat sub forma unor fasii late, numite hasmacuri, in spatiile dintre dunele de nisip. Formata din stejar de lunca, stejar brumariu, plop alb, frasin de lunca si tei alb, Padurea Letea impresioneaza prin multitudinea de specii de plante si insecte ce salasluiesc aici.

Abundenta de plante cataratoare cuprinde vita salbatica, hameiul, curpenul de padure si liana greceasca, cea care da padurii un aspect mediteranean.

Aici au fost identificate si peste 2.000 de specii de insecte, vipera de nisip, vulturul codalb, trei specii de soim, corbul etc.

Letea este cunoscuta si pentru sutele de cai salbatici care alearga liberi prin padure si peste izlazuri. Peisajul oferit este fantastic si merita admirat pe viu. Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Letea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Padurea Letea?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.