Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palácio Nacional da Pena din Sintra, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sintra, Portugalia precum: adresa Palácio Nacional da Pena, cum ajung la Palácio Nacional da Pena, program Palácio Nacional da Pena, preturi Palácio Nacional da Pena, poze Palácio Nacional da Pena, localizare pe harta Palácio Nacional da Pena si alte detalii Palácio Nacional da Pena.

  • Locatie: Sintra, Portugalia
  • Adresa: la sud de Sintra
  • Telefon: 219 105 340
  • Pret: adult/sub 5ani/redus: €6/gratuit/4
  • Program: 10am-6.30pm Mar-Dum, 10am-5pm Noi-Mai

Urmand drumul de la Castelo dos Mouros, mai sus, la aproximativ 1 km, ne gasim deodata la portile ce pazesc intrarea in Palácio Nacional da Pena, sau Castelo da Pena, cocotat pe un varf de stanca (alt. 528 m).

Palatul a servit o vreme si ca resedinta de vara, fiind construit, in stil medieval, pentru Ferdinand von Coburg-Koháry, consortul Reginei Maria II (Fernando II), de catre Colonelul von Eschwege, in anii 1840-1850, care a primit instructiuni clare sa incorporeze elementele arhitecturale ale unei manastiri din secolul 16, la fel sa imbine cat mai multe stiluri decorative. Asa se face ca aici se pot recunoaste influente gotice, manueline, renascentiste, rococo, maure si orientale. Eschwege a apelat si la elemente specific portugheze, cum ar fi modelarea turnului principal dupa turnul Belém. Probabil ca cele mai frumoase panorame catre Serra de Sintra sunt de vazut de pe zidurile inalte ale castelului, de deasupra Galeriei si din interiorul domului (cu scara exterioara).

Camerele acestui ‘palat de basm’, despre care nu se poate spune ca urmeaza un anumit stil arhitectural, sunt ticsite de mobila, argintarie, arme, etc. Palatul a pastrat elemente din vechea manstire de la 1500, mai precis cele doua coridoare boltite manueline, cu pereti in azulejos, alaturi de capela, care pastreaza un altar cu influente renascentiste (1532), conceput de catre Nicolas Chanterène, si vitralii germane din secolul 19.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sintra, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palácio Nacional da Pena?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.