Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palácio Nacional de Sintra din Sintra, Portugalia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Sintra, Portugalia precum: adresa Palácio Nacional de Sintra, cum ajung la Palácio Nacional de Sintra, program Palácio Nacional de Sintra, preturi Palácio Nacional de Sintra, poze Palácio Nacional de Sintra, localizare pe harta Palácio Nacional de Sintra si alte detalii Palácio Nacional de Sintra.

  • Locatie: Sintra, Portugalia
  • Adresa: Largo Rainha Dona Amélia
  • Telefon: 219 106 840
  • Pret: adult/sub 14ani/redus €5/gratuit/2; intrarea libera 10am-2pm Dum
  • Program: 10am-5.30pm Joi-Mar

Palácio Nacional de Sintra, sau Paço Real, este cetatea ancestrala de scaun a dinastiei de Avis. La origini se pare ca ar fi fost un castel maur, datand de prin secolul 10, vreme in care servea ca fundatie de sustinere pentru palatul de vara construit aici de catre Regele Joao I (1385-1433). Acesta a fost ulterior extins si modificat, sub domnia lui Manuel I (1495-1521). Cladirea se individualizeaza prin cele doua hornuri de fum conice inalte, care au fost construite candva prin secolul 18. Complet restaurat si refacut sub Maria II, palatul a fost ales mai tarziu de catre Luís I ca resedinta favorita si a ramas zestrea vaduvei acestuia, Maria Pia.

Palatul nu este o cladire singulara, uniforma, ci cuprinde cateva componente separate. De-a lungul anilor, a imprumutat elemente arhitecturale maure, gotice si manueline, precum si influente renascentiste. Fatada de pe Largo Rainha D. Amélia, cu scarita in spirala si cu cele 5 ferestre duble in stil Joanin, se regasea in prima faza a constructiei, la care Manuel I a adaugat apoi o multime de ferestre si usi dupa propriul stil.

Interiorul fostului palat regal ofera o larga reprezentare a elementelor artistice si arhitecturale portugheze din diferite perioade, mandrindu-se cu curti interioare umbrite, inviorate de fantani arteziene, cu sali tapitate, tavane boltite si camere decorate cu azulejos din secolele 15 si 16.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Sintra, Portugalia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palácio Nacional de Sintra?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.