Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatele si Gradinile Belvedere din Viena, Austria. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Viena, Austria precum: adresa Palatele si Gradinile Belvedere, cum ajung la Palatele si Gradinile Belvedere, program Palatele si Gradinile Belvedere, preturi Palatele si Gradinile Belvedere, poze Palatele si Gradinile Belvedere, localizare pe harta Palatele si Gradinile Belvedere si alte detalii Palatele si Gradinile Belvedere.

 • Locatie: Viena, Austria
 • Adresa: Rennweg/Prinz-Eugen-Strasse

Exista doua palate in stil baroc construite pentru printul Eugen de Savoia, Unteres Belvedere – Palatul Belvedere de Jos si Oberes Belvedere – Palatul Belvedere de Sus. Acum ele gazduiesc cele trei muzee ale Galeriei Austriece: Muzeul de Arta Medievala, Muzeul Austriac de Arta Baroca si Muzeul de Arta Austriaca din secolele 19 si 20. De la Palatul de Sus se poate intra in gradina alpina.

Avand in minte Palatul de la Versailles, printul Eugen de Savoia, care i-a invins pe turci, si-a construit o resedinta de vara pe versantul abandonat al Glacis-ului de pe Rennweg. Lucrarile au inceput in 1700, Lucas von Hildebrandt dedicandu-si 10 ani pentru ceea ce avea sa devina capodopera sa. In 1716, Palatul Belvedere de Jos, unde a trait, de fapt, printul Eugen, a fost finalizat. Celalalt palat, situat pe un teren mai inalt si avand camerele de primire, a fost terminat in 1724. Ambele palate sunt legate de o gradina magnifica. Dominique Gerard, un gradinar din Paris, a conceput-o in functie de viziunea lui Hildebrandt: un parc cu terasa desfasurat de-a lungul unei axe cu cascade si scari simetrice, laturile fiind formate din alei si garduri vii. Sculpturile care impodobesc piscinele sunt asezate simbolic de jos in sus. La baza se pot vedea statuile lui Pluto si Prosperina, printre gardurile vii, apoi Neptun si Thetis, zeitati ale apei, situate in zona cascadelor, alaturi de Apollo si Hercule. De pe terasa din fata Palatului Belvedere de Sus este o priveliste minunata asupra gradinii care se lasa in jos si asupra cladirilor inalte de dupa padurea vieneza.

Dupa moartea printului, care a ramas un burlac toata viata lui, mostenitoarea lui, “inspaimantatoarea Victoria”, asa cum o numeau vienezii, a vandut toata proprietatea fara sa stea prea mult pe ganduri. Curtea Imperiala a achizionat palatele si gradinile in 1752. O placa din Palatul Belvedere de Sus comemoreaza moartea lui Anton Bruckner de aici din anul 1896. Franz Ferdinand, mostenitorul tronului, a trait la Belvedere intre 1894 si 1914 si inclusiv in timpul vizitei sale tragice la Sarajevo. In Camera de Marmura a Palatului Belvedere de Sus, pe 15 mai 1955, ministii de externe ai Frantei, Marii Britani, Uniunii Sovietice, Statelor Unite si Austriei au semnat Tratatul de Stat Austriac care a restaurat independenta Austriei.

Preturi:

 • Accesul in gradini este gratuit
 • Bilet combi 3 atractii cu un singur bilet (include Palatul Belvedere de Sus, Palatul de Jos cu orangeria si grajdurile si 21er Haus)
  • Adulti: 19:00 €
  • Studenti sub 27 de ani si batrani peste 60: 15.00 €
  • Grupuri peste 10 persoane: 15.00 €
  • Copii si tineri sub 19 ani: gratuit.
  • Cu Viena Card: 15.00 €.
 • Bilet combi 2 din 3 atractii (include 2 atractii la alegere dintre Palatul de Sus, Palatul de Jos si orangeria sau 21er Haus)
  • Adulti: 16.00 €
  • Studenti sub 27 de ani si batrani peste 60: 12.50 €
  • Grupuri peste 10 persoane: 13.50 €
  • Copii si tineri sub 19 ani: gratuit.
  • Cu Viena Card: 11.50 €.

Adresa:

 • Prinz Eugenstrasse 27, A-1037, Viena, Austria

Orar:

 • Gradinile sunt deschise tot anul, zilnic de la rasarit la apus.
 • Palatul Belvedere de Sus: 10:00 – 18:00
 • Palatul de Jos si orangeria: 10:00 – 18:00; miercurea 10:00 AM – 21:00
 • Grajdurile palatului: 10:00 – 18:00; miercurea 10:00 AM – 21:00 PM
 • 21er Haus: miercuri – duminica: 10:00 – 18:00

Transport:

 • Metrou: statia Sudtirolerplatz (U1)
 • Autobuze: statia Sudbahnhof (13A, 69A)
 • Tramvaie: statia Sudbahnhof (18, 0); statia Schloss Belvedere (D)

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Viena, Austria? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatele si Gradinile Belvedere?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 2 calificative)
Badr Hary

badr-hary

Daca esti interesat de arhitectura, acesta e unul din locurile in care trebuie sa te opresti si sa admiri. Parcul din jurul palatului este minunat.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Bancu Ileana

bancu-ileana

• Palatul Belvedere- Viena
Complexul Belvedere este format din palatul superior(cel de la intrarea din strada cu ambasada Romaniei) ,palatul inferior si gradinile in stil francez cu statui,fantani si cascade.Capodopera a arhitecturii baroce, Palatul Belvedere din Viena,este opera arhitectului Johann Lukas von Hildebrandt,care l a construit ca resedinta de vara pentru comandantul militar francez Printul Eugen de Savoia.
Dupa moartea lui Eugen de Savoia in anul 1736 ,complexul Belvedere a fost vandut.In anul 1752 acesta ajunge in proprietatea imparatesei Maria Tereza ,care a folosit palatul Belvedere pentru a gazdui colectia de arta regala austriaca.Din anul 1779 complexul Belvedere a fost scos din regim privat si deschis publicului larg.Palatul inferior a fost transformat in muzeu de arta moderna(a fost o incantare sa l vizitez) ,iar cel superior a devenit resedinta luiFranz Ferdinand(asasinat la Sarajevo in 1914)Dupa Primul Razboi Mondial,palatul a fost insusit de catre statul austriac,care va transforma in muzee ambele palate din complex.Printul Eugen de Savoia ,ca mare pasionat de arta,a detinut colectii importante de sculpturi si picturi din intreaga Europa.Belvedere Inferior(in partea de nord a complexului) a fost construit intre anii 1714-1716 si a servit drept locuinta si cabinet de lucru pentru Eugen de Savoia.Aceste contine incaperi magnifice precum Prunksaale ,care s a conservat foarte bine.Multe dintre incaperi sunt locatii pentru Muzeul Baroc, care are o colectie de picturi si sculpturi baroce.Se viziteaza sufrageria,Sala oglinzilor,Sala de marmura ,dormitorul. Sala de marmura este bogat decorata cu statui si stucaturi.Tavanul este acoperit cu o fresca a pictorului Martino Alamonte executata in anul 1716,care il intruchipaza pe Printul de Savoia ca fiind Apollo.Groteskensaale,este o alta incapere demna de vizitat ,in care se pot admira picturi murale grotesti executate de pictorul german Jonas Drentwett.Tot aici se poate admira micutul Cabinet de Aur,care abunda in decoratiuni.Fosta oranjerie ,construita drept sera pe timpul iernii,este acum sediul unor expozitii temporare.Belvedere Superior,este azi sediul unui muzeu de arta medievala,care adaposteste sculpturi si picturi din secolele XII-XVI.Capodopera lui Johann Lukas von Hildebrandt,construita intre anii 1720-1722,a servit drept sali de primire si a continut sali de banchet.Magnifica fatada a palatului (partea de sud a complexului)da spre gradinile dintre cele doua palate.Maretia ei este data de sculpturile ce evoca victoria austriecilor impotriva armatelor turcesti(1683).Se spune ca forma acoperisului reproduce conturul unui cort de campanie turcesc.
Interiorul palatului la avut ca arhitect pe Claude Le Fort du Plessy. Sala Terrena impresioneaza prin dimensiunea statuilor care sprijina plafonul boltit ,asemeni Titanilor ce tin pe umeri Pamantul. In palatul Belvedere Superior isi are sediul Österreichischer Kunst,muzeu de top din Viena.Se poate spune ca este sediul lui Klimt(adaposteste colectia Klimt).Pe langa aceasta se pot admira lucrari de, Renoir, Schiele, Van Gogh, Monet.Gradinile Belvedere au fost construite intre anii 1700-1725,avandul ca arhitect pe francezul Dominique Girard.Din decorul lor fac parte cascade,fantani,statui.Partea dinspre Belvedere Superior iti taie rasuflarea cu maretia ei,oferind o panorama incantatoare(Belvedere).Gradina este structurata pe trei nivele despartite de doua cascade mari.Cea de sus are sase bazine flancate de statui.Maretia austriaca este pusa in evidenta de statui de sfincsi,care simbolizeaza putere si inteligenta,si care decoreaza nivelurile superioare ale gradinii.La partea inferioara gradina este decorata cu opt statui reprezentand muzele,iar in partea de mijloc a gradinii statuile reprezinta lunile anului.Gradina poate fi accesata si din partea sudica si din cea nordica ,iar accesul este gratuit.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 8 ani

Dimancea Madalina

dimancea-madalina

Palatul arata magnific de afara. Privelistea pe care ti-o ofera este extraordinara.
Insa il recomand doar pasionatilor de arta. In afara de celebrul " Sarut" al lui Gustav Klimt, nu exista ceva interesant pentru neinitiati.Sigur mai sunt opere de Renoir, Van Gogh si Monet, insa nu unele celebre.
Insa macar pentru o poza tot trebuie sa ajungeti acolo ;)

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.