Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Alexandru Ioan Cuza Ruginoasa din Pascani, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Pascani, Romania precum: adresa Palatul Alexandru Ioan Cuza Ruginoasa, cum ajung la Palatul Alexandru Ioan Cuza Ruginoasa, program Palatul Alexandru Ioan Cuza Ruginoasa, preturi Palatul Alexandru Ioan Cuza Ruginoasa, poze Palatul Alexandru Ioan Cuza Ruginoasa, localizare pe harta Palatul Alexandru Ioan Cuza Ruginoasa si alte detalii Palatul Alexandru Ioan Cuza Ruginoasa.

  • Locatie: Pascani, Iasi, Romania

Palatul Alexandru Ioan Cuza se afla in localitatea Ruginoasa, la 60 km de municipiul Iasi si a fost construit in anul 1804 de catre vistiernicul Sandulache Sturdza si cumparat in anul 1862 de catre domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Cel care s-a ocupat de planul palatului a fost arhitectul Freiwald, adoptand stilul neogotic. Forma castelului este patrata, cu un singur etaj. Interiorul era luxos, mobilierul a fost facut la comanda la Paris, scara centrala din marmura alba, peretii tapitati cu matase, seminee si policandre scumpe. Aici a locuit Elena Cuza, sotia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Proprietatea palatului cuprindea: cladirea palatului, parcul, biserica Adormirea Maicii Domnului, zidul de incinta, turnurile si mormantul pregatit pentru domnitorul Alexandru Ioan Cuza. In jurul castelului, a fost amenajat un parc cu alei largi si vegetatie exotica, ingrijit de gradinarul Mehler.

In anul 1982 a fost inaugurat oficial Muzeul Memorial Alexandru Ioan Cuza care functioneaza si astazi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Pascani, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Alexandru Ioan Cuza Ruginoasa?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.