Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Amalienborg din Copenhaga, Danemarca. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Copenhaga, Danemarca precum: adresa Palatul Amalienborg, cum ajung la Palatul Amalienborg, program Palatul Amalienborg, preturi Palatul Amalienborg, poze Palatul Amalienborg, localizare pe harta Palatul Amalienborg si alte detalii Palatul Amalienborg.

  • Locatie: Copenhaga, Sjalland island, Danemarca
  • Adresa: Amalienborg Plads
  • Transport - autobuz: 1A, 15, 19
  • Website: www.rosenborg-slot.dk
  • Telefon: 33 12 21 86
  • Pret: adult/copil 60kr/gratuit, bilet combinat cu Rosenborg Slot 100kr
  • Program: 11am-4pm Mar-Dum Ian-Apr & Noi–15 Dec, 10am-4pm Mai-Oct & 15 Dec–30 Dec

Palatul Amalienborg este resedinta de iarna a familiei regale daneze. De fapt, palatul regal contine nu unul, ci patru palate diferite, care flancheaza o piata: Palatul Frederik al VIII-lea (Palatul Brockdorff), Palatul Christian al VII-lea (Palatul Moltke), Palatul Christian al VIII-lea (Palatul Levetzau) si Palatul Christian al IX-lea (Palatul Schack). Cele patru palate au fost construite la jumatatea secolului 18, de catre patru familii nobiliare, din ordinul direct al regelui Frederik al V-lea.

Regele avea nevoie de un nou palat regal dar nu a dorit sa plateasca pentru el. Cele patru familii au primit imunitate fiscala pentru 40 de ani, in schimbul cedarii palatelor catre coroana. In anul 1794, familia regala s-a mutat in palatele din jurul pietei, care sunt considerate unele din cele mai bune capodopere ale arhitecturii rococo din Europa si, cu siguranta, cele mai bune din Danemarca. Statuia Regelui Frederik al V-lea, din mijlocul pietei, a fost sculptata de artistul francez Saly.

In fiecare zi, la pranz, puteti urmari schimbarea garzilor in curte. Atunci cand Regina se afla in resedinta, ceremonia se numeste Garda Regelui (Kongevagt) si garzile sunt acompaniate de formatia muzicala a Garzilor Regale. Marsul incepe la ora 11:31 de la cazarma si are urmatorul traseu: Rosenborggade, Kobmagergade, Ostergade, Kongens Nytorv, Bredgade, Sct. Anne Plads, Amaliegade si Amalienborg (ora 12:00).

Daca unul din printii regali se afla in resedinta in calitate de regent, parada este numita Garda Locotenentului si este insotita de tobe si fluiere. In alte cazuri, atunci cand palatul nu este locuit sau printii sunt acasa, dar nu in calitate de regenti, garzile marsaluiesc prin Copenhaga fara a fi acompaniate muzical iar traseul este mai scurt.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Copenhaga, Danemarca? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Amalienborg?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.