Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Beylerbeyi din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Palatul Beylerbeyi, cum ajung la Palatul Beylerbeyi, program Palatul Beylerbeyi, preturi Palatul Beylerbeyi, poze Palatul Beylerbeyi, localizare pe harta Palatul Beylerbeyi si alte detalii Palatul Beylerbeyi.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Abdullah Ağa Caddesi Beylerbeyi Beylerbeyi
  • Transport - autobuz: Beylerbeyi Sarayı
  • Website: www.millisaraylar.gov.tr
  • Pret: intrare TL20
  • Program: 8.30am-4.30pm Mar, Mie & Vin-Dum

Palatul Beylerbeyi se afla situat pe malul asiatic al Bosforului, intr-o zona rezidentiala istorica, care dateaza din perioada bizantina. Aici erau amenajate gradinile de distractie de pe treptele falezei. In secolul al 16-lea, in timpul domniei lui Murat al III-lea, prefectulul (beylerbeyi) Rumeli Mehmet Pasa a construit aici un conac de mari dimensiuni. Intre anii 1851-1865 a fost construit un palat de lemn al Sultanului Mahmud al II-lea, care a ars intr-un incediu.

Actualul palat a fost construit la comanda sultanului Abdulaziz, intre anii 1863-1865, in stil arhitectural otoman, avandu-l ca architect pe Sarkis Balyan. Acesta a fost folosit mai mult vara, ca palat de protocol, unde erau gazduiti vizitatorii de rang inalt. Complexul palatului este format din palatul de vara, pavilionul de marmura, pavilionul galben si doua pavilioane mai mici.

Palatul de vara, care este palatul principal, a fost constuit ca un melanj architectonic renascentist, baroc si rococo (tavanele din saloane si camere). Palatul a fost construit pe malul marii, structura de zidarie construita pe 2 etaje, cu sase saloane mari si 24 de camere. Marmura este dominanta la primul etaj iar cel de-al doilea etaj contine imitatie de marmura.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Beylerbeyi?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.