Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia din Balotesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Balotesti, Romania precum: adresa Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, cum ajung la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, program Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, preturi Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, poze Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, localizare pe harta Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia si alte detalii Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia.

  • Locatie: Balotesti, Ilfov, Romania

Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia este situat pe strada Martha Bibescu din localitatea Mogosoaia, langa Bucuresti.

Construit in 1702 de Constantin Brancoveanu, intr-un stil care imbina elementele venetiene cu cele otomane, numele sau vine de la vaduva boierului Mogos – proprietarul pamantului pe care a fost construit palatul.

Palatul a fost renovat de Martha Bibescu in anii 1920, fiind transformat in loc de intalnire pentru cercurile culturale.

La parter se afla camerele servitorilor, iar la primul etaj apartamentele familiei princiare; cuhnia sau bucataria brancoveneasca este situata in curtea palatului, avand patru turnuri de aerisire.

Palatul este inconjurat de un parc impodobit cu coloane, statui, garduri vii si arbusti; partea din fata a palatului are un turn cu o cupola si arcade, iar partea din spate are o logie venetiana si doua balcoane.

Capela Gheorghe Bibescu, construita dupa 1880, adaposteste mormintele familiei Bibescu, ale printilor Mihai si George Basarab-Brancoveanu.

Ghetaria servea in trecut la stocarea pe timp de vara a ghetii aduse din lacul Mogosoaia.

Biserica “Sfantul Gheorghe”, amplasata in afara zidurilor palatului, a fost ctitorita de Constantin Brancoveanu si terminata in 1688; ea adaposteste mormantul lui George Valentin Bibescu, precum si un tablou care ii reprezinta pe Constantin Brancoveanu si cei patru fii ai sai.

La subsol se afla “Lapidarium”, spatiu expozitional ce adaposteste colectia de relicve arhitectonice.

Din 1957 palatul a devenit Muzeul Brancovenesc, adapostind expozitii de pictura, sculpturi in lemn si piatra, carti rare si manuscrise vechi, obiecte de argint si broderii.

In interiorul sau se organizeaza si evenimente culturale, spectacole, concerte si expozitii.

Palatul dispune si de un restaurant.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Balotesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

O bijuterie care apartine totusi Bucurestiului. mai nou au loc aici, contra cost evenimente mondene. O fi bine? O fi rau?

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproximativ 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Eos
Bucuresti, Bucuresti

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Eos

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.