Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Buckingham din Londra, Marea Britanie. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Londra, Marea Britanie precum: adresa Palatul Buckingham, cum ajung la Palatul Buckingham, program Palatul Buckingham, preturi Palatul Buckingham, poze Palatul Buckingham, localizare pe harta Palatul Buckingham si alte detalii Palatul Buckingham.

  • Locatie: Londra, Marea Britanie
  • Adresa: Buckingham Palace Rd SW1
  • Website: www.royalcollection.org.uk
  • Telefon: 020-7766 7300
  • Pret: adult/copil £17/9.75
  • Program: Iul-Sep, schimbarea garzilor 11.30am Mai-Jul, la 2 zile in restul anului

De la urcarea pe tron a Reginei Victoria in 1837, Palatul Buckingham a fost resedinta de la Londra a familiei regale. Construit in 1703 pentru Ducele de Buckingham, palatul a fost cumparat de George al III-lea in 1762. In 1825, George al IV-lea l-a insarcinat pe John Nash, arhitectul de la curtea sa, sa modifice si sa mareasca palatul – in 1846 fiind adaugata aripa din est. In 1913, cand rege era George al V-lea, fatada din est a primit actuala infatisare neo-clasica de la Sir Aston Webb.

In cazul in care suveranul este in cladire, steagul regal este arborat zi si noapte. Garda este asigurata de unitati de la Guards Division in uniforma completa. Cu ocazii speciale, suveranul apare insotit de membrii familiei regale la balconul central. Vizitatorii pot cumpara bilete pentru tururi ale Camerelor de Stat care se organizeaza pentru o perioada limitata pe an.

Galeria Reginei ocupa o parte din Palatul Buckingham si contine diferite expozitii de obiecte din vastele colectiile regale de arta. In Grajdurile Regale vizitatorii pot vedea trasuri si atelaje folosite de monarhi britanici, unele dintre ele fiind inca in uz. Aici sunt adapostiti si caii care le trag, desi acestia nu sunt intotdeauna prezenti. Cele mai bune articole din colectie sunt Golden State Coach, proiectata pentru George al III-lea, care este inca folosita pentru incoronari; Australian State Coach care este un dar din partea statului australian din 1988 si este folosit de monarh atunci cand merge la deschiderea Parlamentului; Glass Coach, achizionata de George al V-lea in 1910, care este folosita in special pentru nunti regale. Cateva limuzine Rolls Royce, Bentley si Jaguar sunt expuse, de asemenea.

O vizita la Buckingham Palace ar trebui planificata pentru a vedea si ceremonia colorata a schimbarii Garzii Reginei, care are loc, in general, la ora 11:30 in zilele de vara.

Parcul St. James, cel mai frumos parc al Londrei, este o capodopera de arhitectura peisagistica a lui John Nash, conceput pentru a obtine efectul natural nealterat al unui parc englezesc tipic, precum cele din regiunile Kent, Hampshire sau Sussex. In 1829, Nash i-a dat parcului aspectul de astazi, formand un lac cu insule care ofera locuri de cuibarit pentru multe specii de pasari de apa. Printre pasarile care pot fi vazute aici se numara si pelicanii. De pe podul de deasupra lacului aveti privelisti frumoase asupra Palatului Buckingham.

In fata palatului se afla statuia Reginei Victoria inconjurata de figuri alegorice precum Victoria, Rezistenta, Curajul, Adevarul, Dreptatea, Stiinta, Arta si Agricultura.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Londra, Marea Britanie? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Buckingham?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
MrJohn Doe

mrjohn-doe

Palatul Buckingham nu este la fel de ușor de recunoscut cum este Casa Parlamentului, dar e cu siguranță la fel de important și la fel de faimos. Aşa că dacă aveţi drum in Londra, printre toate minunăţiile capitalei britanice, faceţi–vă timp să vedeti si schimbul de garda de la Palatul Buckingham.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 8 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.