Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Ca’ d’Oro din Venetia, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Venetia, Italia precum: adresa Palatul Ca’ d’Oro, cum ajung la Palatul Ca’ d’Oro, program Palatul Ca’ d’Oro, preturi Palatul Ca’ d’Oro, poze Palatul Ca’ d’Oro, localizare pe harta Palatul Ca’ d’Oro si alte detalii Palatul Ca’ d’Oro.

Palatul Ca’ d’Oro din Venetia

Cunoscuta original ca Palazzo Santa Sofia, Ca’ d’Oro – Casa de Aur este una din cele mai elegante cladiri de pe Marele Canal. In anul 1420, cetateanul bogat Marino Contarini a decis sa construiasca cel mai magnific palat al Venetiei. Palatul a fost proiectat de faimosul arhitect Giovanni Bon si de catre fiul sau Bartolomeo. Acestia sunt cunoscuti si ca arhitectii Palatului Dogilor si ai Porta della Carta.

Cladirea, finalizata in anul 1430, este construita in stilul gotic floral venetian, tipic pentru toate structurile proiectate de Bon. Acest stil gotic special seamana cu arhitectura bizantina si are un design aproape maur. Fatada principala are iesire la Marele Canal si este una din cele mai fotografiate cladiri.

Ca’ d’Oro si-a luat numele datorita detaliilor complicate din exterior, care includ decoratiuni din materiale precum foita de aur, vermilion si ultramarin. Parterul are o loggie cu coloane (un coridor) care ofera acces direct catre zona de intrare dinspre apa. Deasupra se afla un balcon inchis care apartine salonului principal al palatului, de la etajul 1. Arcadele de pe acest balcon prezinta ferestre delicate, care seamana cu o floare cu patru petale.

Intreaga structura, precum cele mai multe palate ale epocii, a fost construita in jurul unei curti interioare. Cu toate acestea, un proprietar ulterior al palatului – dansatoarea de balet Maria Taglioni – a distrus scarile din curte, precum si balcoanele care dadeau spre curte. De asemenea, a vandut si fantana istorica si a inlaturat o mare parte din marmura. Ultimul proprietar privat al palatului a fost baronul Giorgio Franchetti. Multi il crediteaza pe acesta cu salvarea cladirii de la distrugerea si vandalismul la care a fost supusa de fostii proprietari carora nu le pasa de integritatea arhitecturala a palatului. In anul 1922, baronul a lasat mostenire cladirea Venetiei. Exteriorul a fost restaurat frumos si fantana a fost reconstruita in curte.

Astazi, Ca’ d’Oro este deschisa publicului ca o galerie, numita Franchetti. Aceasta contine vasta colectie de arta a baronului, ce cuprinde lucrari ale artistilor venetieni Titian, Tintoretto, Carpaccio, Tiepolo, Giorgione, precum si un numar de opere ale unor artisti flamanzi sau non-venetieni ca van Eyck si van Dyck.

Adresa:

Cannaregio

Orar:

  • Marti – sambata: 8:15 – 19:15
  • Lunea: 8:15 – 14.00
  • Inchis: 25 decembrie, 1 ianuarie si 1 mai.

Preturi:

  • Taxa de intrare: 5.00 € + 1.00 € rezervarea
  • Pret redus: 2.50 € + 1.00 € rezervarea pentru studenti intre 18 si 25 de ani.
  • Gratis pentru persoanel sub 18 ani si peste 65 de ani;

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Venetia, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Ca' d'Oro?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Frumoasa cladire a Palatului Ca’ d’Oro ,simbol al arhitecturii venetiene cu a asa dantelarie florala in piatra a fatadei,da farmec Canal Grande.Pentru cine viziteaza galeria de arta adapostita de acesta face cunostinta si cu frumusetea interioarelor.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.