Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Caffarelli Clementino din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Palatul Caffarelli Clementino, cum ajung la Palatul Caffarelli Clementino, program Palatul Caffarelli Clementino, preturi Palatul Caffarelli Clementino, poze Palatul Caffarelli Clementino, localizare pe harta Palatul Caffarelli Clementino si alte detalii Palatul Caffarelli Clementino.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia

Carol al V-lea, cu ocazia vizitei sale la Roma din anul 1536, i-a dat lui Caffarelli un drept exclusiv de a construi o resedinta privata pe Dealul Capitoliului. Astfel, Palazzo Caffarelli a fost construit in perioada 1584-1681, apoi demolat de mai multe ori si rearanjat. In anul 1854 a trecut la Prusia si a devenit simbolic o resedinta a imparatului german pe dealul Capitoliului. Dupa Primul Razboi Mondial, palatul a fost achizitionat de catre municipalitatea din Roma, care a stabilit aici sediul unor colectii istorice si artistice numite Museo Nuovo.

Cladirea are fatada spre curtea Palazzo dei Conservatori, in timp ce interiorul include doua gradini – (Gradina Caffarelli cunoscuta sub numele de Gradina Romana). Portalul mare de pe Via delle Tre a fost intrarea principala a proprietatii. Sub partea demolata din vechiul Palazzo Caffarelli a fost descoperita, in anul 1919, o parte din vechea groapa a Templului lui Jupiter (aflat acum in Musei Capitolini). Acesta a fost cel mai mare templu din Roma, simbolizand puterea orasului.

In secolul al 19-lea, Palazzo Caffarelli a devenit Ambasada Germaniei si a fost adaptat la noua sa functie. Acesta a fost confiscat la sfarsitul Primului Razboi Mondial si din nou modificat, in scopul de a mari Musei Capitolini (Muzeele Capitoline). Astazi, Palatul Caffarelli este dedicat expozitiilor temporare. Acesta detine colectia numismatica, cunoscuta sub numele de Medagliere Capitolino. Pe ecran sunt mai multe monede rare, medalii, pietre pretioase si bijuterii, precum si o zona dedicata expozitiilor temporare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Caffarelli Clementino?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
Bancu Ileana

bancu-ileana

Palazzo Caffarelli de dealul Capitoliului.dupa ce a fost Ambasada Germaniei a fost restructurat pentru a mari Muzeele Capitoline.Astazi in interiorul sau se pot viziona pe langa colectia numismatica,expunere permanenta ,diverse expozitii temporare.
Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.