Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Charlottenburg din Berlin, Germania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Berlin, Germania precum: adresa Palatul Charlottenburg, cum ajung la Palatul Charlottenburg, program Palatul Charlottenburg, preturi Palatul Charlottenburg, poze Palatul Charlottenburg, localizare pe harta Palatul Charlottenburg si alte detalii Palatul Charlottenburg.

  • Locatie: Berlin, Germania
  • Adresa: Spandauer Damm 20-24
  • Transport - metrou: Richard-Wagner-Platz, Sophie-Charlotte-Platz
  • Transport - autobuz: 145, 309
  • Website: www.spsg.de
  • Telefon: 030 320 911
  • Pret: bilet pentru o zi adult/redus €15/11

Dupa ce Palatul Municipal din Berlin a fost distrus, Palatul Charlottenburg este acum cel mai bun exemplu al Berlinului de pasiune si aptitudini arhitecturale ale regilor prusaci. In 1695 Johann Arnold Nering a fost angajat sa construiasca o casa rurala mica pentru Sophie Charlotte, sotia electorului Frederick al III-lea. Nering a murit insa, inainte de finalizarea lucrarilor la casa, cunoscuta atunci ca ‘Lietzenburg’, dupa numele districtului in care se afla.

Munca a fost continuata de Martin Grünberg, care a fost, ulterior, inlocuit cu Johann Eosander Göthe, favoritul proprietarei. Grünberg a fost responsabil cu cele doua aripi laterale, construite pentru a gazdui suita si functionarii electorali, iar Göthe a adaugat elementul proeminent din centrul fatadei pentru a sustine cupola inalta de aproape 50 de metri, care reprezinta un punct de reper vizibil. Acesta a construit si Orangeria, intre anii 1709-1712, la capatul vestic al palatului.

Intre anii 1740-1746, a fost ridicata Aripa cea Noua, cu cele doua sali de banchet, la capatul estic al palatului. Aceasta a fost construita de catre Georg Wenzeslaus von Knobelsdorff pentru Frederick cel Mare, ca o latura opusa Orangeriei. In timpul domniei lui Frederick William al II-lea (1788) a fost construit si un mic teatru, la capatul vestic al Orangeriei, de catre Carl Gotthard Langhans. Ceainaria Belvedere, dateaza, de asemenea, din acea vreme.

Principesa Electoare Sophie Charlotte (ulterior prima Regina a Prusiei) a dat petreceri si baluri minunate in palat, care era, la acea vreme, inca destul de mic. In timpul domniei lui Frederik cel Mare, palatul era scena unor mari sarbatori in familie. In secolul 19, printesa Liegnitz, sotia lui Frederick William al III-lea, a trait aici, la fel cum a facut si Frederick William al IV-lea, ocazional.

Fatada palatului are o lungime de 505 metri. Intregul complex a fost grav avariat in timpul unui raid aerian pe 23 noiembrie 1943. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, palatul a fost restaurat pe interior si exterior, cu multe cheltuieli. Statuia aurita a Fortunei a fost inlocuita de catre Richard Scheibe. Poarta de la intrare in curte este flancata de doua reproduceri ale ‘Luptatorului’ Borghese. Palatul si parcul sunt deschise publicului. Pe langa Apartamentele Istorice, Palatul Charlottenburg gazduieste Muzeul de Preistorie si Galeria de Romantism din cadrul Noii Galerii Nationale. Punctele de interes din parc sunt Pavilionul Schinkel, Mausoleul si ceainaria Belvedere.

Galeria de Romantism expune lucrari ale Scolii Romantice si ale perioadei clasice, printre autori numarandu-se C. D. Friedrich, K. F. Schinkel si C. Plechen, J. A. Koch, G. Schick, Ph. O. Runge, J. F. Overbeck si P. von Cornelius. Muzeul de Preistorie este gazduit de aripa vestica, in ceea ce era teatrul palatului. Desi majoritatea materialelor importante (inclusiv o parte din descoperirile lui Schliemann din Troia) au fost pierdute in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, colectia a fost suplimentata de noi achizitii si materiale excavate si prezinta un studiu excelent al Preistoriei din Europa si din Asia. Apartamentele Istorice au fost restaurate la forma si decorul lor original, cu tapiterii, damascuri de matase, lambriuri, oglinzi si picturi pe tavan.

Parcul Palatului Charlottenburg, unul din cele mai populare parcuri din Berlin, a fost amenajat in stilul francez, in anul 1697, de catre Siméon Godeau, dar, la inceputul secolului 19, mare parte din el a fost remodelat de catre Peter Joseph Lenné in stilul englezesc. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, parcul a fost restaurat la forma sa initiala baroca. Micul pod de fier de langa lac dateaza din 1800. In parc se afla si un obelisc din marmura, proiectat de iugoslavul Braco Dimitrijevic in 1979.

Pavilionul Schinkel a fost construit la intrarea estica in parc de catre Karl Friedrich Schinkel in anul 1788, in stilul unei vile napolitane, pentru Frederick William al III-lea si cea de-a doua sotie a lui, Printesa Liegnitz. In nordul parcului se afla cladirea Belvedere, construita de Carl Gotthard Langhans drept ceainarie, dar care, acum, contine o colectie de portelanuri din Berlin, din secolele 18 si 19. Pe partea vestica a parcului, la capatul unei alei de brazi, se afla un mic templu doric, cu coloane din granit Brandenburg. Acesta este Mausoleul construit de Heinrich Gentz pentru Frederick William al III-lea drept ultimul loc de odihna al Reginei Luise. Monumentul a fost terminat in anul 1812 si extins in 1841 si 1889.

Statuia Marelui Elector Frederick William de Brandenburg se afla in Curtea cea Mare a Palatului Charlottenburg. Este una din cele mai frumoase statui din perioada baroca. Fiul lui Frederick William, electorul Frederick al III-lea i-a comandat acest monument lui Andreas Schlüter pentru a-l onora pe tatal sau ca fondator al statului Brandenburg si al Prusiei. Turnarea statuii a inceput in octombrie 1700 si monumentul a fost dezvelit ceremonial pe 12 iulie 1703, de ziua de nastere a Electorului. Statuia a fost plasata initial pe Podul cel Lung (astazi Podul Primariei sau Rathausbrücke), langa Palatul Municipal. In 1943 a fost inlaturata, pentru siguranta, dar barca ce o transporta s-a scufundat in portul Tegel din cauza supraincarcarii. Statuia a fost recuperata in 1949 si, 3 ani mai tarziu, a fost plasata in curtea Palatului Charlottenburg.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Berlin, Germania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Charlottenburg?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.