Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Ciragan din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Palatul Ciragan, cum ajung la Palatul Ciragan, program Palatul Ciragan, preturi Palatul Ciragan, poze Palatul Ciragan, localizare pe harta Palatul Ciragan si alte detalii Palatul Ciragan.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Çırağan Caddesi 84 Beşiktaş Ortaköy
  • Transport - autobuz: Çırağan

Palatul Ciragan se afla pe malul European al Bosforului, in cartierul Besiktas. Palatul este o constructie in stil baroc, ridicata intre anii 1863-1867, dupa proiectul arhitectilor Garabed Balyan si Nigogos Balyan. Primul palat a fost construit la comanda sultanului Mahmut. In anul 1857, sultanul Abdulmecid Mehmet al II-lea a demolat palatul construit de catre Mahmut si a planificat o constructie, un palat, in stil arhitectonic occidental, proiect nefinalizat pentru ca sultanul a murit in anul 1863. In anul 1871 sultanul Abdulaziz a finalizat constructia unui nou palat, in stilul arhitecturii islamice. In 1909 palatul a ars lasand intacti doar peretii exteriori. Ruinele au fost cumparate de o societate japoneza, care a restaurat palatul. Langa palat avea sa fie construit un hotel de lux. In anul 1991, a fost renovat, azi fiind locatia hotelului de cinci stele, Kempinski. In 2007, palatul a fost restaurat din nou, dandu-i-se aspectul baroc autentic.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Ciragan?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.