Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Colonna din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Palatul Colonna, cum ajung la Palatul Colonna, program Palatul Colonna, preturi Palatul Colonna, poze Palatul Colonna, localizare pe harta Palatul Colonna si alte detalii Palatul Colonna.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia
  • Adresa: Piazza dei Santi Apostoli, 53-66

Palatul Colonna este situat intre Piazza Santi Apostoli, Via Nazzionale, Via 4 Novembre si Via della Pilotta, Quirinale, Roma. Palazzo Colonna este unul dintre cele mai vechi si cele mai mari palate private ale Romei. Constructia a inceput in secolul al 14-lea de catre familia Colonna, care a locuit permanent in palat timp de opt secole.

Familia Colonna dateaza din secolul al 12-lea si provine din satul Colonna, de langa Roma, de la care si-a luat si numele. Palatul a fost comandat la mijlocul anului 1600 de catre cardinalul Girolamo Colonna si nepotul acestuia, Lorenzo Onofrio Colonna, arhitectului Antonio Del Grande, care trebuia sa construiasca un palat in stil baroc. In anul 1671, arhitectul moare iar lucrarile au continuat sub conducerea arhitectului Girolamo Fontana, care a modificat proiectul. Palatul a fost finalizat si inaugurat in anul 1702.

Palatul Colonna este celebru prin frumosa si maiestuoasa Galleria Colonna, care are 76 de metri lungime si se afla in aripa de pe Via IV Novembre, fiind o bijuterie a barocului roman. In apartamentele palatului deschise acum pentru public se afla Colectii artistice notabile, care cuprind capodopere de excelenta absoluta ale celor mai importanti artisti italieni si straini din secolele 15-16. Podeaua din marmura colorata este din Templul lui Serapis de pe Quirinal.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Colonna?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.