Vizualizezi pagina obiectivului turistic Palatul Comunal din Buzau, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Buzau, Romania precum: adresa Palatul Comunal, cum ajung la Palatul Comunal, program Palatul Comunal, preturi Palatul Comunal, poze Palatul Comunal, localizare pe harta Palatul Comunal si alte detalii Palatul Comunal.

  • Locatie: Buzau, Buzau, Romania

Palatul Comunal din Buzau a fost construit intre anii 1899-1903 de catre Nicu Constantinescu, dupa proiectele arhitectilor Alexandru Savulescu si Kafsinschi.

Edificiul a fost inaugurat in anul 1904, in prezenta Regelui Carol I si multor personalitati de seama ale vremii, printre care si Nicolae Iorga. Acesta a rostit urmatoarele cuvinte: “cea mai frumoasa primarie din tara si o podoaba de mare pret pentru Buzau”.

Stilul arhitectonic reprezinta o imbinare intre supletea stilului gotic, grandoarea celui bizantin si robustetea celui baroc. Sunt alaturate stilurile arhitectonice romanesti si brancovenesti.

Coroanele de la parter sunt corintice, dupa capitel, si ionice dupa masivitatea lor.

Coloanele de la etaj s-au construit in stilul marilor palate venetiene.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Buzau, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Palatul Comunal?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Palatul Comunal reprezinta emblema municipiului Buzau, locatia unde are sediul primaria Buzau. Fotografiile spun totul. Daca as fi putut as fi postat cateva poze din interior, care este la fel de frumos.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 7 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.